Jurinová: Vláda zlyháva na všetkých frontoch

NETKY.SK • 8 November 2014, 18:02 • 2 min
Jurinová: Vláda zlyháva na všetkých frontoch

BRATISLAVA - Strana SMER-SD je natoľko "opitá" vlastnou mocou, že si už skutočne robí čo chce. Dôkazom je bezprecedentné zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na sobotu večer.

slovakia

left justify in out

Myslí si to podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová (OĽaNO): "Je naozaj nehorázne, ako si vládna strana ohýba zákony ako chce! Pán Paška nám týmto zvolaním schôdze na víkendový večer opäť raz ukázal, ako on vidí morálku a slušnosť". Pritom Robert Fico si podľa opozície odvolanie naozaj zaslúži. "Vo svojom volebnom programe, nám pán premiér sľuboval, že v prvom rade vytvorí stabilné politické prostredie. A to sa mu podarilo. Dnes je tu neobmedzená vláda jednej strany, ktorá si stabilne presadzuje biznis pre spriaznených podnikateľov, spriaznených sponzorov a spriaznených lokálnych politikov," vraví s iróniou Erika Jurinová.
      

Robert Fico by mal dnes večer čeliť odvolávaniu po tretí krát od začiatku volebného obdobia. Bude to však naozaj tak? Alebo opäť použije pán Pavol Paška obštrukciu, aby ukázal ako používa silu vládostrana? Skupina opozičných poslancov podala návrh na odvolanie premiéra ako reakciu na škandalózne odhalenie korupčných praktík v zdravotníctve. Zlyhaní vlády, na čele ktorej je Robert Fico, je však oveľa viac, toto bola len príslovečná posledná kvapka v pohári. "Pod vládou SMER-u sa ľuďom žije mimoriadne zle. Na Slovensku prevláda marazmus, morálna deštrukcia a chudoba. Podľa prieskumu Európskej únie o kvalite života je vnímanie ekonomickej situácie domácnosti na Slovensku piate najhoršie v celej Európskej únii", vyratúva ďalšie dôvody na odvolanie premiéra podpredsedníčka parlamentu a dodáva: "Za vlády Ivety Radičovej bol rast HDP 4,4% v roku 2010 a cez tri percentá v roku 2011. Potom sa chytil kormidla pán Fico a so Slovenskom to išlo dolu vodou: 1,8 % v roku 2012 a 0.9% v roku 2013".
      

Podľa Eriky Jurinovej sa SMER-u nedarí napĺňať nič z toho, k čomu sa premiér a jeho strana zaviazali v programovom vyhlásení vlády. Navyše, Slovensko je krajinou, kde prekvitá korupcia a výrazne sa na nej podieľajú členovia vládnej strany. "Okrem poslednej kauzy v Piešťanoch tu máme nekonečné príklady klientelizmu, lobingu a netransparentnosti, proti ktorým premiér tak brojil vo svojom programovo vyhlásení: chýbajúce záchranárske vrtuľníky vinou neskorého výberu na ministerstve, potrestanie lekárky, ktorá upozornila na bielenie karty v nemocnici v Nitre, či ozdravný plán žilinskej nemocnice vypracovaný pod vedením kotolníka, "zhodou okolností" suseda riaditeľa nemocnice Štefana Voláka".
      

Slovensko je podľa opozície riadené zle a v oveľa väčšej miere ako v minulosti sa tu rozmáha klientelizmus a korupcia, výhody a zákazky pre spriaznených podnikateľov, prípadne sponzorov strany SMER. "Z tohto dôvodu chcem vyzvať pána premiéra, aby odstúpil, pretože jeho vláda Slovensko dlhodobo demoralizuje a poškodzuje. Niekto múdry povedal, že moc korumpuje, a dodávam, že absolútna moc, ktorú ma teraz v rukách strana Smer, korumpuje absolútne", uzavrela Erika Jurinová s tým, že aj keď sa Roberta Fica opozícii nepodarí odvolať, mimoriadna schôdza nie  je len samoúčelným rečníckym maratónom. Napokon, kde inde ako v parlamente sa má diskutovať o takýchto závažných skutočnostiach?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies