Jurinová: Ústavná ochrana manželstva ako nástroj vydierania

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 08:36 • 2 min
Jurinová: Ústavná ochrana manželstva ako nástroj vydierania

BRATISLAVA - Ústavná ochrana manželstva je mimoriadne dôležitá, pokiaľ sa nezneužije ako nástroj vydierania iných strán - uviedla počas dnešnej rozpravy podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

"Zhoda veľkej väčšiny opozičných poslancov na ústavnom zakotvení definície manželstva a následná snaha o reformu v justícii vyvolávala najskôr nádej na naštartovanie veľkých zmien, že sa deje veľká vec, no dnes si to tvrdiť už nedovolím," dodala s tým, že ak justícia podľa nových pravidiel nebude vedieť lepšie fungovať, SMER si ich ľahko upraví, keďže na to mu bude stačiť obyčajná väčšina.
      

Napriek tomu sa však rozhodla zmenu ústavy podporiť a zahlasovala za. Vysvetlila to tým, že  je málo pravdepodobné, že by sa v budúcnosti mohla nájsť ústavná väčšina poslancov na ukotvenie manželstva ako spoločenstva muža a ženy do ústavy a toto je možno posledná príležitosť. "Ochrana manželstva je podľa mňa veľmi dôležitá vec, najmä v súvislosti s tým, že z takzvaných vyspelých západných krajín sa na nás valia trendy, ktoré zneisťujú mnohých ľudí", uviedla Erika Jurinová, ktorá si navyše myslí, že v ústave by malo byť takisto explicitne zadefinované právo rodičov na to, aby vychovávali deti v súlade s ich presvedčením.
      

O zmenách súvisiacich so súdnictvom Erika Jurinová presvedčená nie je, ale ochranu manželstva považuje za natoľko závažnú, že záujem rodiny prevýšil jej obavy z rizík, ktoré prinesie takéto znenie ústavy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies