Jurinová chce pre extrémistov a násilníkov nový trestný čin

NETKY.SK • 30 Január 2014, 06:53 • 2 min
Jurinová chce pre extrémistov a násilníkov nový trestný čin

BRATISLAVA - Podpredsedníčka Národnej rady SR Erika Jurinová (OĽaNO) chce pre extrémistov a násilníkov nový trestný čin.

slovakia

left justify in out

Malo by ísť o "zvláštny trestný čin pre skupiny násilníkov, ktoré sa združujú za účelom týrania nevinných ľudí". Hroziť by im mohlo až šesť rokov väzenia.

O trestnej sadzbe i samotnom návrhu novely Trestného zákona chce ešte rokovať s partnermi. Jurinová verí, že sa k tomu vyjadria aj ministri spravodlivosti a vnútra Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) a Robert Kaliňák (Smer-SD). Podpredsedníčka parlamentu by chcela v novele zadefinovať "násilnícku skupinu" ako skupinu najmenej troch ľudí, ktorí majú medzi sebou sociálne väzby a jedným z cieľov takejto skupiny je páchanie násilia.

"Som matka troch detí a nechcem žiť v strachu, že kedykoľvek si niekto zmyslí, že 'práve takýto pohľad sa mu nepáči', je schopný popolníkom rozbiť hlavu. Neriešením jasných prípadov ukazujeme neschopnosť nielen polície, prokuratúry, ale i súdov," odôvodnila svoju iniciatívu Jurinová, podľa ktorej rodičia nesmú žiť v strachu o zdravie svojich detí a v obave, že páchatelia budú skoro prepustení na slobodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies