Jurčo a Tatar získali Calderov pohár!

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 08:11 • 2 min
Jurčo a Tatar získali Calderov pohár!

SYRACUSE - Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo získali Calderov pohár. V utorňajšom šiestom finále nižšej profesionálnej súťaže AHL vyhrali ich Grand Rapids Griffins na ľade Syracuse Crunch 5:2 a zásluhou triumfu 4:2 v sérii o titul získali prvýkrát trofej pre najlepší tím súťaže.

slovakia

left justify in out

Útočníka víťazného družstva Tomáša Tatara vyhlásili za najužitočnejšieho hráča celého play-off a ako prvý Slovák v histórii získal Jack A. Butterfield Trophy.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 Tatar v rozhodujúcom dueli strelil dva góly, celkovo si vo vyraďovacej časti pripísal 16 presných zásahov a pridal aj 5 asistencií, to všetko v 24 meraniach síl. Stal sa aj najlepším kanonierom play-off, v produktivite skončil druhý za Ondřejom Palátom zo Syracuse (7+19). Crunch neobhájili prvenstvo spred roka, cenný pohár vtedy získali ešte ako Norfolk Admirals, no neskôr sa presťahovali do mesta Syracuse. Pre Grand Rapids je to premiérový Calder Cup od vzniku klubu v roku 1996. 

Nestratili sa ani ďalší dvaja Slováci. Richard Pánik zo zdolaného kolektívu aj Tomáš Jurčo z víťazného klubu nazbierali po 14 kanadských bodov, skúsenejší Pánik dal 9 gólov a nováčik medzi seniormi Jurčo o jeden menej. Pre Košičana Jurča je to už tretia klubová trofej za tri sezóny, v rokoch 2011 aj 2012 získal v juniorskom tíme Saint John Sea Dogs cenný Prezidentský pohár za celkový triumf v QMJHL a v roku 2011 pridal tento klub aj prestížny Memorial Cup - prvenstvo medzi všetkými juniorskými družstvami. 

"Zisk titulu je krásny pocit. Ďakujem všetkým za podporu. Oslavy sa môžu začať," znela reakcia Tomáša Tatar na Facebooku a Tomáš Jurčo na tejto sociálne sieti vo víťaznom opojení pridal vyznanie: "Tri roky a trikrát majster. Som ja ale talizman." 

Výsledok utorňajšieho šiesteho finálového stretnutia o Calderov pohár AHL v hokeji (hralo sa na štyri víťazstvá): 
Syracuse Crunch - Grand Rapids Griffins 2:5 (1:0, 0:2, 1:3) - konečný výsledok série: 2:4, Grand Rapids Griffins získali

Calderov pohár 
Richard Pánik (Syracuse) 1+0 - Tomáš Tatar 2+0, Tomáš Jurčo (obaja Grand Rapids) 0+0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona