Juraj Strásky vydáva album Bude nám dobre, na novinke sa podielal aj Ladislav Tvrdý

NETKY.SK • 24 November 2015, 15:26 • 2 min
Juraj Strásky vydáva album Bude nám dobre, na novinke sa podielal aj Ladislav Tvrdý

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Juraj Strásky vydáva druhý album Bude nám dobre. Novinku uvádza na trh v rámci projektu Just. Nahrávka obsahuje dvanásť skladieb, na ktorých spolupracoval aj Ladislav Tvrdý.

slovakia

left justify in out

Ten je spoluautorom hudby piesne Quiet man, o ktorej text sa postaral Timothy Eldridge. Autorom všetkých ostatných textov je Strásky. "Texty na novom albume sú menej abstraktné. Sú v nich zachytené reálne zážitky, postavy a miesta. Napríklad v piesni Jeseň sa vyskytne náš pes Nina. Výlet je o krásnom meste Primošten, kde je stará kamenná vináreň s úžasnou atmosférou, pred ktorou len tak sedíte, popíjate víno a pozorujete okolie," prezradil muzikant.


Na štúdiovke sa podieľali aj Roland Uškovitš (bicie), Peter Sandanus (saxofón, spev) a Lenka Jombíková (spev). Takmer celý album nahrávali v štúdiu samotného speváka, bicie potom v štúdiu Kamoto Miroslava Širáňa, ktorý sa zhostil aj masteringu.

 

"V poslednej dobe som veľa počúval prvé albumy od Neila Younga, sériu American od Johnnyho Casha, veľmi ma oslovil Beckov album Morning Phase a mnoho ďalších interpretov, ktorí miešajú klasické štýly ako folk, country, blues. V tejto atmosfére som chcel nahrať nové veci a Laco so svojou hrou do toho presne zapadol. Veľmi nás to spolu bavilo a myslím, že zvuk nových piesní sa nám podaril. Hrali sme sa len so živými nástrojmi a zvukmi a mali sme z toho naozaj radosť. Základ tvoria akustické gitary, ku ktorým sme pridávali rytmiku, basu a postupne to, čo nám práve napadlo a na čo sme mali chuť. V piesňach sa postupne vynárajú zvuky elektrických gitár, harmoniky, ukulele, piana, organy, saxofón, rôzne perkusie, melotrón. Jedine v skladbe Vlci sa experimentuje aj so slučkami a samplami fujár, sitár a perkusií," prezradil autor projektu. Juraj Strásky vydal pod hlavičkou Just v roku 2010 EP Budem hrať, o produkciu sa postaral Marek Rakovický. O štyri roky neskôr uviedol na trh prvý album Poďme preč, ktorý produkoval Tomáš Sloboda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona