Juraj Slezáček podstupuje chemoterapiu a rádioterapiu

NETKY.SK • 8 November 2014, 17:07 • 2 min
Juraj Slezáček podstupuje chemoterapiu a rádioterapiu

BRATISLAVA - Slovenský herec Juraj Slezáček sa rozhodol liečiť zhubný nádor v ústnej dutine pomocou chemoterapie a rádioterapie. Sedemdesiatjedenročného rodáka zo Zvolena majú na starosti lekári z Onkologického ústavu Sv. Alžbety v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Od pondelka som nastúpil na chemoterapiu. Podstupujem aj ožarovanie. Ide o regulárnu liečbu v kombinácii s macedónskym sirupom. Budem sa liečiť šesť týždňov," uviedol herec pre denník Nový čas a dodal, že sa cíti "primerane veku a diagnóze".

 

Podľa nemenovaného zdroja spomínaného denníka sa herec nezúčastnil na nakrúcaní seriálu Panelák (2008), v ktorom stvárňuje Emila Blichára. "Juraj mal minulý piatok nakrúcať posledné obrazy do Paneláka, ale nakoniec z toho zišlo," vyjadril sa zdroj. PR manažérka televízie Joj Katarína Gajdošíková však uviedla, že "s postavou pána Emila Blichára, ktorého stvárňuje herec Juraj Slezáček, rátajú tvorcovia seriálu Panelák aj do budúcnosti".

 

Slezáček potvrdil zdravotné problémy tento rok v júli. "V nemocnici mi vytrhali zuby a našli mi zhubný nádor. Mám to od zubov, na sánke. Samozrejme, že mám strach, je tam zhubný nádor a je to vážne," povedal vtedy pre Nový čas.

 

Juraj Slezáček sa okrem množstva divadelných predstavení objavil aj v televíznych filmoch ako napríklad Kocúrkovo (1971), Štyria grobiani (1976), Zbojníci (1978), Večera (1978), Veselé panie z Windsoru (1980), Na skle maľované (1980), Škola žien (1981), Tiene v raji (1986), Riaditeľ (1986), Stratený list (1992) či Kráľovská hra (1999).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies