Juraj Sagan po tvrdom páde: Kto neriskuje, nevíťazí, vraví

NETKY.SK • 13 September 2018, 12:46 • 2 min
Juraj Sagan po tvrdom páde: Kto neriskuje, nevíťazí, vraví

POPRAD - Juraj Sagan bol až šiesty najlepší Slovák vo výsledkoch úvodného prológu na 62. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Zatiaľ čo jeho mladší krajan a zároveň tímový kolega z Bora-Hansgrohe Erik Baška finišoval v krátkom úvode pretekov na okruhu v centre Popradu na 14. mieste, staršiemu z bratov Saganovcov patrila v konečnom poradí 56. priečka s 9-sekundovým odstupom za víťazným Luxemburčanom Bobom Jungelsom.

slovakia

left justify in out

Na ceste za lepším výsledkom J. Sagana limitoval aj pád z rozjazďovania, keď dokonca zlomil svoj bicykel. "V jednej zo zákrut mi to ´ustrelilo´, keď som si skúšal rýchlosť v pretekovom tempe. Tá zákruta bola opačne klopená a vynieslo ma to tam. Našťastie, nemám nič zlomené okrem bicykla," uviedol Juraj Sagan pre slovenské médiá v Poprade a k tejto téme ešte krátko dodal: "Taká je cyklistika. Kto neriskuje, nevíťazí."

Po stredajšom podvečernom predkrme v uliciach Popradu čaká vo štvrtok na pelotón Okolo Slovenska prvá zaťažkávacia skúška. Etapa z Popradu do Štrbského Plesa (164,4 km) povedie cez 24 miest a obcí na severovýchode Slovenska a jej súčasťou bude 7 vrchárskych prémií (Horný Smokovec, Magurské sedlo, Hanušovské sedlo, Osturňanské sedlo, Vyšné Hágy, 2x Štrbské Pleso). Šprintéri budú mať šancu predviesť sa na rýchlostných prémiách v Spišskej Belej, Tatranskej Lomnici a Štrbe. V etape sa očakáva útok na popredné priečky celkového poradia najmä v podaní pretekárov dvoch tímov elitnej WorldTour v pelotóne - Bora-Hansgrohe a Quick-Step Floors.

"Quick-Step je v superforme, tak to necháme na nich trošku," podotkol Juraj Sagan. Štvrtková 1. etapa má štart o 12.30 h v Poprade a vyvrcholí krátko pred 17.00 h dojazdom do Štrbského Plesa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies