Juraj O., považovaný za silného muža podsvetia, má relatívne čistý register

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:05 • 2 min
Juraj O., považovaný za silného muža podsvetia, má relatívne čistý register

Juraj O., považovaný za silného muža podsvetia, má relatívne čistý register

slovakia

left justify in out

img

Juraj O., alias Piťo, ktorý je považovaný za silnú osobnosť bratislavského podsvetia a ktorého včera zadržali v rámci jednej z najväčších policajných akcií, má relatívne čistý register trestov.
Doteraz ho totiž podľa medializovaných informácií odsúdili "len" na trojročný podmienečný trest za potýčku medzi ním a údajným východoslovenským bossom Róbertom O. Píše dnes portál aktuálne.sk.
Juraj O. figuroval ako jeden zo svedkov v procese s trojicou obžalovaných (jeden zo svedkov bol aj bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby a ďalšie známe osobnosti z bratislavského podsvetia, pozn. TASR) v kauzách dvoch mafiánskych vrážd - Petra Havasiho a Karola Patasyho staršieho. Trojica obžalovaných má zase patriť k skupine takáčovcov.
Skupina piťovcov je považovaná mimo skupiny jakšíkovcov, sýkorovcov či takáčovcov za jednu z najsilnejších v hlavnom meste. Jej vplyv podľa viacerých zdrojov začal narastať koncom 90. rokov či na začiatku roku 2000. Pôsobí z Lamača, kde vlastní viacero podnikov.
V zoznamoch silných skupín bratislavského podsvetia, ktoré nedávno unikli z polície, je v skupine piťovcov 44 mien. Píše dnes portál čas.sk. Nechýba tam ani Juraj O. (35), alias Piťo, podľa ktorého skupina dostala názov. "Aj ja by som mal niekedy v pláne ísť si zajazdiť na motorke na route 66 tak ako Kaliňák a Fico. Ale takto som skončil. Keď si to prečíta niekto na americkej ambasáde, vrátia ma z letiska," povedal Juraj O. Jeho meno už bolo aj na prvých mafiánskych zoznamoch. "Títo ľudia, čo dali dokopy tieto zoznamy, spravili to, že nie sme slobodní, aj keď nám to zaručuje ústava," zdôraznil Piťo. V prvých spomínaných zoznamoch, podľa informácií TASR, figuruje minimálne šesť osôb z prostredia piťovcov.
Juraj O., alias Piťo, vypovedal v apríli tohto roka na polícii k vražde prominentného advokáta Ernesta Valka. Predtým sa domáhal stretnutia s ministrom vnútra, chcel mu údajne povedať závažné informácie o prípade. Daniel Lipšic ho však neprijal.
Dve osoby, považované za členov jeho skupiny, Karol P. a Mikuláš P., boli v minulosti obžalované v prípadoch mediálne známych vrážd pred petržalským barom Boston či dvojnásobnej vraždy v bratislavskom Irish Pube. Obe spomínané osoby boli spod obžaloby napokon oslobodené.
Piťovcami boli označení aj piati obžalovaní z vraždy študenta Daniela Tupého. Napokon však na súde bolo dokázané, že niektorí z kvinteta sa v čase spáchania činu vôbec nepoznali. Podľa neoficiálnych informácií, práve naopak, v skupine obžalovaných figurovali najmenej dve osoby, s ktorými boli piťovci v antagonistickom vzťahu. Súd nakoniec päticu spod obžaloby oslobodil. Prokuratúra sa najskôr voči verdiktu nižšieho súdu odvolala, napokon odvolanie stiahla späť. Juraj O. od začiatku neoficiálne zdôrazňoval a ohradzoval sa, že s týmto činom nemá jeho skupina nič spoločné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies