Juraj Minčík plánuje návrat do kanoe, ako tréner naň nemal čas

NETKY.SK • 23 Február 2017, 15:16 • 2 min
Juraj Minčík plánuje návrat do kanoe, ako tréner naň nemal čas

BRATISLAVA - Dlhé roky Juraj Minčík príkladne reprezentoval Slovensko vo vodnom slalome. Na svojom konte má napríklad bronz v C1 z OH 2000 v Sydney či tri medaily z majstrovstiev sveta v súťažiach hliadok. Po ukončení súťažnej kariéry v roku 2008 sa vydal na trénerskú dráhu a aj v tejto oblasti bol úspešný, za všetko hovoria medaily jeho zverencov z OH 2016 v Riu de Janeiro - striebro Mateja Beňuša v C1 a zlato bratrancov Škantárovcov v C2.

slovakia

left justify in out

Jeseň 2016 priniesla ďalšiu zmenu a v novembri sa 39-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi stal riaditeľom Športového centra polície. "Mal som šťastie, že som prišiel do organizácie, v ktorej to fungovalo. Veľa zmien nenastalo, niektoré však áno. Trochu sme začali viac dbať na propagáciu ŠCP a najmä našich športovcov. To považujem za podstatnú vec. Každému športovcovi sa snažíme vytvárať podmienky tak, aby nemal obmedzenia. Chceme pokračovať v dobrých veciach a pri nových nezaspať na vavrínoch," prezradil Juraj Minčík po viac ako troch mesiacoch na novej pozícii.


Kým doteraz sa venoval vodnému slalomu naplno ako športovec či tréner, teraz má omnoho väčší záber. Trénovanie, ktorému sa venoval až do ostatnej jesene, mu zatiaľ nechýba. "Vedel som, do čoho idem. Vo všeobecnosti mi to nechýba, ale chýba mi, že nie som medzi chlapcami. Súčasná práca ma však veľmi napĺňa. Pracujem s mnohými športovcami a rôznymi odvetviami. S chalanmi však naďalej komunikujem, pretože sme neboli len tréner a jeho zverenci, no boli sme aj kamaráti. Kamarátstvo trvá naďalej. Sám som zvedavý, ako budem vnímať účasť na pretekoch z pozície diváka, keď sa začne najbližšia sezóna," pokračoval.

Čo sa u Juraja Minčíka zmenilo po príchode do novej pracovnej pozície? "Omnoho viac si uvedomujem víkendy. Ako tréner som žil stále so športovcami, či bol piatok alebo sviatok. Teraz sa po odchode z práce v piatok popoludní môžem venovať rodine, až kým nepríde pondelok a nový pracovný týždeň. Snažím sa rodine vrátiť to, čo som dlhé roky vynechal," poznamenal.

Keďže má Juraj Minčík trochu viac voľného času ako jazdec či tréner vo vodnom slalome, natíska sa otázka, či ho to neťahá k divokej vode a kanoe. "Je pravda, že sa vraciam k vodnému slalomu. Chcem si nájsť čas na to, aby som začal opäť jazdiť. Samozrejme, len tak pre seba. Ako tréner som bol síce stále pri vode, ale nemal som čas na jazdenie. Venoval som sa športovcom, počas ich oddychu som pracoval v kancelárii a zabezpečoval chod môjho tímu. Na svoje koníčky som v bežných dňoch nemal čas. Teraz, keď mám voľné víkendy či popoludnia po odchode z práce, si skôr nájdem čas na to, aby som si šiel zajazdiť do Čunova," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona