Juraj Mikúš sa po pol roku vracia do zápasového kolotoča

NETKY.SK • 21 August 2013, 09:54 • 2 min
Juraj Mikúš sa po pol roku vracia do zápasového kolotoča

BRATISLAVA - Po polročnej prestávke sa do zápasového kolotoča vráti hokejový útočník Juraj Mikúš. V drese bratislavského Slovana nastúpi už v piatkovom prípravnom zápase v rámci European Trophy na ľade fínskej Jyväskylä.

slovakia

left justify in out

Po skončení poslednej sezóny sa začiatkom marca podrobil operácii ľavého kolena. Reprezentačný center odohral posledný duel 25. februára vo štvrťfinále Západnej konferencie KHL proti Dinamu Moskva. Odvtedy sa liečil a rehabilitoval.

"Po dlhej zdravotnej prestávke sa už cítim fit a som hladný po hokeji. Pravda, ešte chvíľu potrvá, kým sa dostanem do zápasového rytmu a naberiem potrebnú výkonnosť," povedal v rozhovore pre denník SME Juraj Mikúš. Dvadsaťšesťročný center prišiel do Bratislavy v závere základnej časti 2012/2013 z HC Lev Praha. Za Slovan stihol odohrať osem zápasov. "V ľavom kolene som dlhodobo pociťoval bolesti. Na vyšetreniach mi zistili poškodenie chrupavky, lekári mi odporučili operáciu. Po rehabilitácii a príprave na ľade cítim v nohe silu ako predtým, ale musím si ešte zvyknúť na špeciálne hokejové pohyby. Zo dňa na deň je to lepšie," povedal pre SME Juraj Mikúš, ktorý by mal v príprave korčuľovať v útoku s Milanom Bartovičom a Tomášom Netíkom. 

Odchovanec skalického hokeja sa v kabíne Slovana stretol s bratom Tomášom. Predtým nikdy nehrali v jednom mužstve. V Bratislave sa možno stretnú aj v jednej formácii, keďže Juraj je center a Tomáš krídelník. Starší z bratskej dvojice sa stal v lete otcom, s manželkou majú radosť z dcéry Aničky. "Držať dcéru v náručí je to najväčšie šťastie. Nevyrovnajú sa mu žiadne góly," doplnil Juraj Mikúš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona