Juraj Loj alias Martin Rozner z Búrlivého vína podstúpil operáciu srdca!

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 13:47 • 2 min
Juraj Loj alias Martin Rozner z Búrlivého vína podstúpil operáciu srdca!

BRATISLAVA - Slovenský herec Juraj Loj podstúpil pred tromi rokmi operáciu srdca. Tridsaťjedenročný partner herečky Zuzany Kanócz trpel ochorením s názvom Wolffov-Parkinsonov-Whiteov syndróm.

slovakia

left justify in out

Pociťoval vraj závraty, mdloby, búšilo mu srdce a mal problémy s dychom. Rozhodol sa preto vyhľadať odbornú pomoc a absolvovať operáciu srdcového svalu. "Trpel som takzvaným WPW-syndrómom. Išlo o to, že som mal v srdci viac elektrizačných obvodov. Ľudovo povedané sú to uzly, ktoré sa dajú prepáliť. Išiel som na operáciu," uviedol pre denník Nový Čas predstaviteľ Martina Roznera zo seriálu Búrlivé víno (2013).

 

Kardiológ Viliam Fischer popísal pre Nový Čas Wolffov-Parkinsonov-Whiteov syndróm ako abnormálnu elektrickú dráhu v srdci, ktorá spôsobuje rýchly srdcový tep. "Postihuje všetky vekové kategórie, ale vyskytuje sa najmä u dvadsiatnikov. Väčšinou to nie je život ohrozujúce, ale vážne problémy môžu nastať. Príznakmi sú závraty, točenie hlavy, únava, mdloby a bolesť na hrudi. Lieči sa narušením elektrickej dráhy chladom alebo teplom. Robí sa katetrizačne cez tepnu na nohe a operáciou, väčšinou ako súčasť vážnejšieho zákroku, ako je napríklad bajpas,“ vysvetlil Fischer. 

 

Loj sa podľa vlastných slov v súčasnosti snaží žiť zdravo, stal sa dokonca jednou z tvárí charitatívneho Behu pre život zameraného na problémy so srdcovo-cievnym obehom a obezitou. "Snažím sa počúvať svoje telo a zdravý rozum. Tí vedia, čoho mám jesť menej a čoho viac. Jem biele pečivo, len keď nemám inú možnosť, lebo som si dal pauzu od bielej múky. Občas si doprajem aj kačicu. Okrem toho hrám basketbal a základ môjho cvičenia je najmä lezenie," prezradil herec. 

 

Juraj Loj sa preslávil účinkovaním v spomínanom televíznom seriáli Búrlivé víno, kde stvárňuje lekára Martina Roznera. V roku 2009 sa predstavil v krátkometrážnom filme x=x+1. O rok neskôr si zahral v televíznom seriáli Nesmrteľní. V súkromí tvorí pár s herečkou Zuzanou Kanócz, s ktorou má syna Lukasa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies