Juraj Kukura má veľmi blízko k Zoltánovi Maxovi

NETKY.SK • 27 Január 2018, 08:25 • 2 min
Juraj Kukura má veľmi blízko k Zoltánovi Maxovi

BRATISLAVA - Slovenský herec Juraj Kukura prechováva k vyšetrovateľovi Zoltánovi Maxovi, ktorého stvárnil v novom slovensko-českom kriminálnom seriáli Inšpektor Max, veľké sympatie.

slovakia

left justify in out

„Mám ho rád, pretože je zraniteľný a jeho zraniteľnosť a láska voči ostatným ľuďom je strašne silná, hoci to na prvý pohľad vyzerá inak. To všetko je však len taký pancier... Celý Zoltánov život je o boji za spravodlivosť a o pomoci a ochrane slabších aj napriek tomu, že sa musí pre dobro druhých vzdať vlastného komfortu. On ten komfort obetuje, aby mohol urobiť veci pre iných a to je pre mňa podstatné,“ vyjadril sa Kukura v rozhovore pre agentúru SITA.

Max podľa neho nie je bežný vyšetrovateľ, ale človek, ktorého sa skutočne bytostne dotýkajú osudy druhých. „Max nerieši jednotlivé prípady, pretože je to jeho zamestnanie, ale rieši ich hlavne ako človek, snaží sa pomôcť tým, ktorí sa dostanú do nešťastia. A naopak, voči tým, z ktorých cíti kriminálnu energiu, je zas nekompromisný, tvrdý a nezlomný. Správa sa tak, že s ním nemám žiadny morálny problém. Vždy sa postaví proti nespravodlivosti zločinu a ľuďom, ktorí sa nedajú v tej kriminálnej energii zmeniť, a to je pre mňa pozitívne,“ poznamenal známy herec.

Maxova ľudská tvár sa okrem toho odráža i na fakte, že nepopiera a neskrýva svoje chyby. „Chyby mám aj ja, preto som nechcel, aby bol kladný hrdina bez chýb. Naopak, túžil som, aby ho mali ľudia radi aj s nimi. No sú to také láskavé chyby,“ priblížil Kukura, ktorý prostredníctvom Maxa poukazuje aj na ďalší ľudský fenomén - neustále vytváranie si predsudkov a vzájomné podceňovanie sa a škatuľkovanie na základe výzoru. „Schválne tam nosím reťaze, cengám s nimi a obliekam si rôzne kockované saká. Ľudia si o Maxovi myslia, že sa oblieka ako idiot a považujú to za hendikep. Jeden detektív predsa nemôže prísť v károvanom saku... No ja hovorím, že to je práve tá najväčšia výhoda, pretože si každý myslí, že je blbec, a keď si o vás myslia, že ste blbec, tak ste o krok vpredu. Prídete niekam do spoločnosti a niekto povie 'Čo tu robí ten blbec?' A už urobil prvú chybu, už za vami kríva, pretože vás podcenil. To je filozofia toho kostýmu... Človek predsa nemusí chodiť v maskáčoch, aby bol dobrý detektív...,“ podotkol.

No napriek tomu, že je Zoltán Max taký inteligentný, dôvtipný, charakterný, prirodzený a v srdci dobrý muž, zostáva bez stálej partnerky a žije osamelý život. „Nie je totiž schopný nadviazať kontakt so ženami bez toho, aby nebol ovplyvňovaný svojím osobným životom. Aj keď ženy o neho záujem javia. No ako mi raz niekto povedal, žena nejde do postele s tým, kto sa jej páči, ale s kým sa dobre cíti,“ zasmial sa Kukura. „V zásade je to ale osamelý človek a aj tie jeho lásky sú v podstate nešťastné lásky. Okrem jednej,“ dodal 70-ročný rodák z Prešova.

Prvoplánové kriminálky obľúbeného herca nebavia, preto sa snažil do seriálu vložiť predovšetkým ľudský rozmer. „Zaujíma ma v prvom rade sociálne prostredie a život, ktorý žijeme. Na povrchné vyšetrovanie sú lepší iní. Ja si myslím, že v tomto prípade sú najdôležitejšie osudy ľudí. Nejde tam o naháňačky autami, bitky, streľbu, preskakovanie priekop a preliezanie zábradlí, pričom na konci sa dozviete, kto je vrah. Takých kriminálok je toľko, že toto už dnes nikoho nezaujíma. Mňa teda vôbec nie. Naopak, zaujíma ma dnešná spoločnosť, spôsob, akým dnes žijeme a čo nás trápi,“ ozrejmil. „Pripravte sa na jedenásť televíznych filmov, ktoré na seba nadväzujú a ukazujú našu spoločnosť a osudy ľudí v súvislosti s tým, že hlavné postavy sú kriminalisti a v tomto prostredí sa aj pohybujú,“ podotkol herec, ktorý na záver priznal, že napriek dlhým mesiacom nakrúcania mu profesia detektíva príliš neučarovala. „Aj keď ma to priťahuje, to ešte stále neznamená, že by som to vedel aj robiť. Človek môže robiť len to, čo robiť vie a čo si v prvom rade vie predstaviť. Byť detektívom si osobne predstaviť neviem. Aj keď, ja som si nevedel predstaviť ani že budem herec,“ zavtipkoval. „Neviem totiž ani spievať, ani tancovať, neviem recitovať... Ja vlastne nemám ani základné predpoklady na to, aby som bol dobrým hercom,“ uzavrel.

V úlohe Zoltána Maxa môžu diváci a diváčky charizmatického herca vidieť už v nedeľu o 20:30 na Jednotke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies