Juraj Jarábek: Slovan je taká slovenská Barcelona

NETKY.SK • 20 September 2013, 11:28 • 2 min
Juraj Jarábek: Slovan je taká slovenská Barcelona

BRATISLAVA - Itinerár najbližšieho 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorým sa skončí prvá tretina tohto ročníka Corgoň ligy 2013/2104, ponúka aj zápas FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Duel týchto dvoch odvekých rivalov sa hrá na trnavskom Štadióne Antona Malatinského v sobotu 21. septembra s výkopom o 16.00 h, hlavným arbitrom bude rozhodca FIFA Ján Valášek. V historickom meradle sa uskutočnilo dovedna 124 zápasov, lepšiu bilanciu má Slovan: 52 víťazstiev, 31 remíz a 41 prehier pri skóre 175:137. V uplynulej sezóne však boli vzájomné štatistiky medzi spomenutými klubmi vzácne vyrovnané - Trnava najskôr podľahla "belasým" 0:1 (5. augusta 2012 v rámci 4. kola, gól: Filip Hlohovský), potom vyhrala na bratislavských Pasienkoch 1:0 (2. novembra 2012 v 15. kole, gól: Michal Gašparík) a v tretej konfrontácii v Trnave sa zrodil bezgólový rezultát (13. apríla 2013 v 26. kole). 

Futbalisti Spartaka zvládli úspešne ostatné tri ligové súboje a po víťazstvách nad Banskou Bystricou (2:1), v 9. kole v Nitre (1:0) a naposledy v Dunajskej Strede (4:1) sa z nižších poschodí posunuli na súčasné 6. miesto klasifikácie so 16 bodmi. Na lídra tabuľky, ktorým je práve sobotňajší protivník "andelov", majú šesťbodový odstup. "Slovan je z kvalitatívnej stránky s určitosťou iný súper ako ostatné mužstvá. Vzhľadom na káder je to taká slovenská Barcelona. Keď hráči ako Peltier, Hlohovský či Halenár sedia aj na lavičke náhradníkov, tiež to o niečom svedčí. Určite chceme v sobotu predviesť dobrý futbal a uvidíme, čo z toho bude," uviedol pre agentúru SITA tréner trnavského mužstva Juraj Jarábek a doplnil: "Slovan má kvalitu, my srdce. Bratislavský tím je silný najmä v ofenzíve. Vynasnažíme sa eliminovať túto skutočnosť. Na sobotňajší domáci duel nemôžem rátať s dvojicou Grabež - Deket, ostatní by mali byť k dispozícii. Predzápasové sústredenie nie je v pláne." 

Pre rekonštrukciu majú v Trnave momentálne obmedzenú kapacitu štadióna. V minulej sezóne sledovalo domáce duely proti Slovanu 8544, resp. 7011 divákov. "Teraz to bude možno 3300 ľudí. Naši priaznivci sú však dostatočne hluční a hráči budú určite cítiť podporu z hľadiska," poznamenal kouč Spartaka J. Jarábek. Navyše vedenie Slovana Bratislava sa po problémoch s delobuchom na augustovom domácom ligovom súboji proti Ružomberku, ktorý zranil priaznivcov hostí, rozhodlo, že do konca jesennej časti nepožiada súperov o vstupenky pre svojich fanúšikov. 

Takisto ako "spartakovci", aj "belasí" sa môžu pochváliť plným počtom bodov z ostatných troch corgoňligových vystúpení. Úradujúci majster a držiteľ double z uplynulého ročníka prehral naposledy v lige 24. augusta v Žiline (0:2), potom nasledovali tri víťazstvá: doma so Zlatými Moravcami (2:0), v Banskej Bystrici (4:2) a v stredajšom dueli 10. kola na bratislavských Pasienkoch s FC Nitra (5:0). "Som rád, že hráči divákov svojou hrou bavili, o to nám ide. Za stavu 4:0 po prvom polčase sme chceli pokračovať v nastolenom trende, ale už v sobotu na nás čaká ďalší zápas s Trnavou, hráči podvedome zvoľnili tempo," uviedol po stretnutí s Nitrou spokojný kouč Slovana Jozef Valovič, ktorý spolu s poradcom realizačného tímu s rozšírenými kompetenciami Dušanom Galisom doviedli z ostatných siedmich zápasov Corgoň ligy svojich zverencov k šiestim víťazstvám. 

K tejto úspešnej bilancii prispel v dvoch stretnutiach aj "navrátilec" Róbert Vittek, ktorý na Štiavničkách strelil jeden gól a proti klubu spod Zobora skóroval dva razy. "Myslím si, že zatiaľ sú moje výkony v rámci normy, cítim sa dobre aj z fyzickej stránky. Som rád, že sa viem aj gólovo presadiť," citoval portál corgonliga.sk slová 31-ročného skúseného útočníka, ktorý sa po desiatich rokoch vrátil zo zahraničného pôsobenia domov a po dlhom čase opäť zažije prestížny duel Trnava - Slovan: "Na Spartak sa všetci tešíme, určite nás nečaká nič jednoduché, veď aj náš najbližší súper v utorok hravo uspel na pôde Dunajskej Stredy. Aj keď je to derby a všetci sa naň tešia, treba ísť od zápasu k zápasu a žiadny nepodceniť." 
Po jednom góle v Banskej Bystrici a dvoch do siete Nitry to vychádza vo Vittekovom prípade na jeho hetrik proti Trnave. "Bodaj by tak bolo. Ja sa však vôbec nepozerám na moje góly, teší ma len kolektívny úspech. Môj jediný osobný cieľ je zostať zdravý, góly sú iba bonusom. Určite príde aj stretnutie, v ktorom neskórujem a bude dôležité, aby mužstvo dokázali potiahnuť aj ostatní," poznamenal s 23 presnými zásahmi najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie v histórii a dodal: "Súčasná forma ma teší. Tvrdo som pracoval, aby som sa po zranení vrátil dobre pripravený, Corgoň liga rozhodne nie je jednoduchá súťaž. Verím, že moje výkony budú ešte gradovať.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies