Juraj Hnilica na budúci týždeň vyráža na akustické turné

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:07 • 2 min
Juraj Hnilica na budúci týždeň vyráža na akustické turné

BRATISLAVA - Slovenský muzikant Juraj Hnilica vyrazí v stredu 11. marca na akustické turné s názvom Slnku tvárou.

slovakia

left justify in out

Hudobník vystúpi v Košiciach, Prešove, Nitre, Trnave, Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici a Ružomberku. Dvadsaťdeväťročného speváka budú na koncertoch sprevádzať gitarista Michal Kulich a klávesáci Martino "Redface" Cibuľka a Bady Kráľ.


Umelec na turné zahrá piesne z debutového EP Dovoľte mi predstaviť sa Vám, ktoré vyšlo vlani na jeseň. Ku skladbe Keby teba niet napísal text spisovateľ Pavel "Hirax" Baričák, ktorý nahrávku v závere minulého roka aj pokrstil. Hnilica tiež často vystupuje na Baričákových čítačkách ako hudobný hosť. "Palimu vďačím za to, že po rozpade mojej kapely Bačova fujara mi dal možnosť byť súčasťou jeho prednášok, ale prišiel čas, aby som sa ľuďom predstavil na väčšom priestore," vysvetlil Hnilica dôvody, ktoré ho viedli k zorganizovaniu Slnku tvárou Tour 2015. Na autorových čítačkách chce však podľa vlastných slov vystupovať aj naďalej a šíriť tak pozitívnu energiu z jeho EP. "Na obale albumu je sojka, ktorá je podľa jedného príbehu indiánov klaun. Všade, kam sojka doletí, by mala byť dobrá nálada a preto som rád, že konečne veselo letí medzi ľudí," dodal hudobník.


Juraj Hnilica sa už ako deväťročný zúčastňoval na rôznych speváckych súťažiach. Aktívnejšie sa hudbe začal venovať v roku 2001, keď spolu s kamarátmi Michalom Kulichom a Jánom Lichnerom založili spomínanú kapelu Bačova fujara. Zoskupenie má na konte albumy Ko*otina (2002), BF (2003), Kam všetko speje?! (2005) a Konečne! (2011). Hnilica sa však podieľal aj na rôznych iných projektoch a bol členom skupín Horská Chata, Editor, Problém či Nothing. S poslednou menovanou formáciou nahral album Príbeh muža (2011), ktorý bol súčasťou knihy Pavla "Hiraxa" Baričáka s rovnakým názvom. V roku 2014 sa vydal na sólovú dráhu.

Termíny a miesta Slnku tvárou Tour 2015:
11. marca - Košice, Dobrá čajovňa
12. marca - Prešov, Bizzare Club
18. marca - Nitra, Trafačka
19. marca - Trnava, Manuel Caffé
25. marca - Bratislava, Monsters Cafe and Bar
26. marca - Trenčín, Klub Lúč
1. apríla - Banská Bystrica, Klub 77
2. apríla - Ružomberok, Židovská synagóga

Informácie pochádzajú od PR manažérky Nikolety Kováčovej a z webstránky durikes.sk.


ne;dm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona