REPORTÁŽ: Juraj Droba zdôraznil, že testovanie je veľmi náročné. Bratislave preto pomôže aj BSK

NETKY.SK • 30 Október 2020, 16:34 • 2 min
REPORTÁŽ: Juraj Droba zdôraznil, že testovanie je veľmi náročné. Bratislave preto pomôže aj BSK

Do celonárodného testovania sa aktívne zapojí aj Bratislavský samosprávny kraj.

slovakia

left justify in out

Jednak otestuje svojich zamestnancov, ale pomôže aj samotnému mestu Bratislava. Informoval o tom predseda kraja Juraj Droba, ktorý sa poďakoval všetkým, ktorí pomohli a naďalej pomáhajú pri tomto náročnom projekte s názvom Spoločná zodpovednosť.

 

 

Spoločne bude v hlavnom meste 401 odberových miest na testovanie. "Napriek prakticky denne sa meniacim informáciám mestské časti v súlade s pokynmi Ozbrojených síl SR zriadili 401 odberových miest, zabezpečili viac ako 1 600 administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov a materiálne vybavili odberové miesta, vrátane stanov, unimobuniek, stravovania, hygienických zariadení, ochranných pomôcok či distribúcie testovacích setov," informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. Rúška a dezinfekčné gély nájdete aj na shop.netky.sk.

 

Juraj Droba sa snaží urobiť aj nadprácu, ktorú kraju nikto neprikazuje. "Komunikoval som so starostom Ružinova. Ten avizoval kritický nedostatok odberných miest, takže sme sa rozhodli, že ako Bratislavský samosprávny kraj zriadime priamo na vlastnom parkovisku odberné miesto a snažíme sa pomôcť ako sa dá," povedal šéf kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona