Juraj Draxler sa presvedčil, ako Katolícka univerzita plní odporúčania auditu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:23 • 2 min
Juraj Draxler sa presvedčil, ako Katolícka univerzita plní odporúčania auditu

RUŽOMBEROK - Minister školstva Juraj Draxler sa v pondelok 26. októbra presvedčil o tom, ako vedenie Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku plní odporúčania auditu.

slovakia

left justify in out

S rektorom Jozefom Jarabom prešli aj časový harmonogram jednotlivých krokov. "V tejto chvíli sa dá povedať, že som spokojný, na druhej strane, vedenie univerzity má pred sebou ešte veľa práce," priblížil Draxler. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

 

Jedným z najdôležitejších opatrení je inventarizácia majetku. Audit ukázal nesúlad medzi evidenciou nehnuteľností, ako ju vedie samotná univerzita a tým, čo je zapísané v katastri. Novinkou na univerzite je aj to, aby o odmenách nemohli rozhodovať napríklad tajomníci fakúlt ako v minulosti, ale len nadriadení pracovníci.

 

Univerzita má v tejto veci už pripravenú smernicu, ktorú uviedla do praxe. "V priebehu niekoľkých týždňov bude ďalšie stretnutie aj so širším vedením, na ktorom sa budem informovať, ako prebieha reštrukturalizácia univerzity," uzavrel Draxler.

 

Audit iniciovali slovenskí biskupi. Jeho výsledky prezentovali začiatkom júna s tým, že v rokoch 2010 až 2013 došlo vo vedení KU, Pedagogickej fakulty a Filozofickej fakulty, k závažným manažérskym zlyhaniam, neefektívnemu hospodáreniu a konaniu v rozpore s dobrými mravmi. Biskupi vtedy vyzvali rektora Jozefa Jaraba, aby čo najskôr riešil pochybenia a zistené nedostatky a čo najskôr realizoval nápravu a vyvodil zodpovednosť konkrétnych osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona