Juraj Bača predstavil videoklip k piesni Ty Spíš

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 10:13 • 2 min
Juraj Bača predstavil videoklip k piesni Ty Spíš

BRATISLAVA - Slovenský herec a hudobník Juraj Bača predstavil videoklip k romantickej balade Ty Spíš. Pieseň zažila premiéru minulý týždeň v jojkárskom seriáli Panelák, kde ju vyšetrovateľ Albert Bárta zložil pre svoju partnerku Ingrid (Zuzana Fialová). Po odvysielaní epizódy sa na fanúšikovskej stránke seriálu zdvihla vlna pozitívnych odoziev a tak sa ju mladý herec rozhodol následne nahrať i v štúdiu.

slovakia

left justify in out

Baladu o láske známy interpret zložil v spolupráci so svojimi dlhoročnými kolegami, klaviristom Mariánom Čurkom a bubeníkom Jozefom Gorelom. „Demo sme nahrali asi pred rokom, no v hlave som pieseň nosil možno aj dva roky, zatiaľ som však nedostal impulz, aby som ju nahral a vypustil ju na svetlo sveta. Môj problém je, že som tak trošku nerozhodný perfekcionista a kým sa idem niečím prezentovať, potrebujem o tom byť na 110 percent presvedčený,“ povedal Bača.


Fanúšikovia Paneláku za baladou spočiatku videli scenáristický zámer tvorcov obľúbeného seriálu, 27-ročný rodák z Galanty však pieseň v skutočnosti zložil pre svoju partnerku Dominiku Richterovú, ktorá v Paneláku stvárňuje uletenú barmanku Ruženku. Vo videoklipe, ktorý uzrel svetlo sveta v nedeľu, si mladá herečka napokon i zahrala. „Nemala na výber,“ zasmial sa Bača v rozhovore pre agentúru SITA. „Pieseň sa jej páčila, akurát sa jej nepáčilo, že ju budem v premiére spievať inej žene (Zuzane Fialovej, pozn. red.). Ale sľúbil som jej, že sa všetci v štábe pred točením dozvedia, že pieseň je pre ňu, tak ju to upokojilo,” poznamenal.

 


Ako ďalej prezradil, materiál na videoklip vznikal niekoľko mesiacov. „Moji kolegovia z pľacu by potvrdili, že nad jednotlivými obrazmi a scénkami veľa uvažujem, lebo chcem, aby boli dobré. V tomto prípade mi dodali impulz samotní diváci, ktorí ocenili aj verziu z nábrežia Dunaja na rozladenej gitare v hroznej zime, keďže sme ju točili ešte začiatkom marca,“ priblížil. „Zábery v hmle v lese sme točili už dávnejšie. Na jeseň bolo asi týždeň počasie, kedy bola každý deň hustá hmla, tak sme si povedali, že to využijeme a raz, keď dokončíme pesničku, budú sa hodiť. Interiéry sme zas nakrúcali prechodne v nahrávacom štúdiu a v Mariánovom dome a zábery, kde spievam, sme dotáčali teraz pred víkendom,“ dodal.


Klip je podľa jeho slov zostrihaný tak, aby v divákoch podnecoval fantáziu. "Nechceme divákom nejako podsúvať naše myšlienky a názory, preto je klip zostrihaný tak, aby mal význam a zároveň divákovi ponúkal dostatok slobody na vlastnú fantáziu. Zobrazuje prelnutie dvoch svetov, kedy jeden z dvojice už prekročil hranicu a snaží sa skontaktovať toho druhého a dávať na neho pozor,” vysvetlil Bača, ktorého mrzí, že sa ľudia v dnešnej dobe hanbia vyjadriť city. „Je pravda, že dnes sa už romantické klišé nenosí. Stará škola, slušné správanie a podobné prejavy lásky vidíme už len vo filmoch a v skutočnom živote sú väčšine na smiech. Nechápem, prečo sa v dnešnom svete ľudia boja prejaviť cit. Nikdy nevieme, čo nás v živote čaká. Radšej poviem rodičom každý deň, čo pre mňa znamenajú a každý druhý deň nahrám pieseň pre Dominiku, akoby ma potom celý život malo mrzieť, že som to nespravil. Presne to sa snažíme naznačiť aj v klipe k tejto piesni. Aké to je, keď už je neskoro povedať blízkemu 'Ľúbim ťa',“ uzavrel mladý umelec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies