Junta v Thajsku už zatkla alebo vypočúvala takmer 700 svojich odporcov

NETKY.SK • 11 September 2014, 09:24 • 2 min
Junta v Thajsku už zatkla alebo vypočúvala takmer 700 svojich odporcov

BANGKOK - Thajská vojenská junta, ktorá sa ujala moci v máji, medzičasom zadržala alebo podrobila výsluchu už 665 disidentov. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na novú správu ľudskoprávnej organizácie Amnesty International (AI).

slovakia

left justify in out

Podľa AI dochádza v Thajsku k zatýkaniu, zadržiavaniu a v niektorých prípadoch aj k mučeniu odporcov vojenského prevratu, čo "nemožno ospravedlňovať".

 

Zo správy AI takisto vyplýva, že ďalších 60 ľudí postavili thajské úrady pred vojenský súd, kde čelia rôznym obvineniam.

 

Nemenovaný predstaviteľ ozbrojených síl pre DPA uviedol, že zodpovedné orgány obvinenia zo strany Amnesty International preskúmajú. Podľa neho v priebehu dní nasledujúcich po májovom prevrate junta k takýmto opatreniam pristúpila za účelom zaistenia bezpečnosti v krajine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies