Júnové vystúpenie Tiësta presunuli na Zlaté piesky

NETKY.SK • 2 Jún 2012, 21:48 • 2 min
Júnové vystúpenie Tiësta presunuli na Zlaté piesky

Júnové vystúpenie Tiësta presunuli na Zlaté piesky - Kultúra Bratislavské vystúpenie svetoznámeho holandského dídžeja a producenta Tiësta presunuli z Pharos Park pri letisku na Zlaté piesky. Organizátori o tom informovali prostredníctvom webstránky ticket

slovakia

left justify in out

img

Bratislavské vystúpenie svetoznámeho holandského dídžeja a producenta Tiësta presunuli z Pharos Park pri letisku na Zlaté piesky. Organizátori o tom informovali prostredníctvom webstránky ticketportal.sk. Dôvod zmeny miesta konania akcie neuviedli. Termín vystúpenia zostáva nezmenený - piatok 29. júna. Okrem 43-ročného Tiësta sa na akcii predvedú aj Sterbinszky z Maďarska, Arty z Ruska, rakúska dvojica Barnes & Heatcliff a Holanďania Nicky Romero a Hardwell.

Tiësto, občianskym menom Tijs Michiel Verwest, začínal v rokoch 1985 až 1993 ako rezident v rôznych kluboch po Holandsku. V tomto období založil aj nahrávaciu spoločnosť Black Hole Recordings, ktorá celosvetovo vydáva nahrávky s tanečnou hudbou. V roku 2001 rozbehol nový sublabel Magik Muzik. Ako prvý na ňom v roku 2001 vyšiel singel Flight 643 a Tiëstov očakávaný album In My Memory (2001). Tiësto bol vôbec prvým dídžejom na svete, ktorý vypredal štadión - ako sólo DJ hral v máji 2003 pred 25-tisíc divákmi. Rok 2003 bol pre Tiësta plný úspechov. Kompilácia Nyana i DVD Tiësto in concert dosiahli v jeho rodnom Holandsku zlatú predajnosť a singel Traffic bol prvou inštrumentálnou skladbou, ktorá po 23 rokoch dosiahla pozíciu jednotky v hitparáde. V tom roku Tiësto získal tri TMF-Awards, dve holandské DJ Awards a jednu MTV Europe Music Award. Rovnako famózne sa pre neho začal aj rok 2004 - odohral turné po Ázii a Južnej Amerike a z TMF-Awards si odniesol ocenenia ako najlepší interpret tanečnej hudby a najlepší DJ. Jeho singel Love Comes Again dobýjal jednu hitparádu za druhou a jeho druhý štúdiový album Just Be (2004) si vyslúžil pozitívne kritiky.

Najviac sa však zviditeľnil, keď prijal ponuku organizátorov letných olympijských hier 2004 v Aténach. Práve on sa postaral o hudobnú produkciu počas otváracieho ceremoniálu, kde ho priamo na štadióne počúvalo 70-tisíc ľudí a ďalšie milióny pri televíznych obrazovkách. "Myslel som, že si zo mňa niekto robí žarty. Ale keď George a Maria prileteli do Holandska a presvedčili ma, že je to skutočne pravda, začal som sa naozaj tešiť. Okamžite mi došlo, že to je historická chvíľa pre mňa, tanečnú hudbu a samozrejme i olympiádu," uviedol vtedy tento 187,5 centimetra vysoký Holanďan. V októbri 2004 vyšiel aj album Parade of the Athletes (2004) so setmi, ktoré Tiësto odohral na ceremoniáli. V roku 2007 sa prezentoval ďalším štúdiovým albumom Elements of Life (2007), ku ktorému odohral celosvetové turné. Jeho štvrtá štúdiovka Kaleidoscope vyšla 6. októbra 2009.

Tiësta označil DJ Magazine tri roky po sebe (2002 - 2004) za najlepšieho dídžeja na svete, pričom štyrikrát skončil na druhej priečke. V najnovšom vydaní rebríčka sa umiestnil na tretej priečke za Arminom van Buurenom a Davidom Guettom. Okrem iného sa Tiësto môže pýšiť aj tým, že hral v Disneylande. Na Slovensku v minulosti vystúpil už niekoľkokrát, okrem Bratislavy sa predstavil aj v Košiciach a Prešove.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies