Junckera pobavili tvrdenia, že nemeckí tajní špehovali Európsku komisiu

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:37 • 2 min
Junckera pobavili tvrdenia, že nemeckí tajní špehovali Európsku komisiu

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes s úsmevom odbil informácie o tom, že nemecká tajná služba údajne roky pomáhala americkej Národnej bezpečnostnej agentúre (NSA) pri špionáži Bruselu. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Juncker dnes konštatoval, že vzhľadom na fámy o špiónoch "by mala mať (Európska) komisia tajnú službu". Podotkol tiež, že je na nemeckých úradoch, aby celú kauzu riešili, pričom on sám predpokladá, že tak aj urobia
     

Podľa stredajších informácií nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung monitorovacia stanica nemeckej Spolkovej spravodajskej služby (BND), sídliaca v meste Bad Aibling v spolkovej krajine Bavorsko, bola zneužívaná na špionáž popredných činiteľov francúzskeho rezortu diplomacie a Elyzejského paláca. Monitorovanie sa však malo údajne týkať aj tajného získavania informácií z prostredia Európskej komisie. 
     

Nemecké médiá sa pritom odvolali na závery interných vyšetrovaní nemeckých tajných služieb a kanceláriu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.
     

Americká NSA mala tiež údajne požiadať nemeckú tajnú službu, aby monitorovala telekomunikačnú prevádzku spôsobom, ktorý mohol ísť proti záujmom Nemecka, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies