Juncker zobral Navracsicsovi agendu občianstva, pridelil ju Avramopulosovi

NETKY.SK • 22 Október 2014, 12:04 • 2 min
Juncker zobral Navracsicsovi agendu občianstva, pridelil ju Avramopulosovi

ŠTRASBVURG - Novozvolený predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker dnes na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu oficiálne oznámil, že maďarský komisár Tibor Navracsics nebude v novej exekutíve EÚ zodpovedný za politicky citlivú oblasť občianstva.

slovakia

left justify in out

Navracsics si ponechá portfólio pre vzdelávanie, kultúru a mládež, a k tomu dostal aj zodpovednosť za šport. Poslanci europarlamentu po vypočúvaní maďarského nominanta do eurokomisie upozornili, že na híringu nepresvedčil a v oblasti občianstva nepreukázal dostatočnú spôsobilosť.
      

Juncker sa do dnešného rána nechcel vyjadriť, ako naloží s agendou pre občianstvo. Poslanci europarlamentu však budú dnes krátko po poludní hlasovať o dôvere novej komisii ako celku a nový šéf komisie nechce ani napriek priaznivým predpovediam o výsledku hlasovania nič ponechať na náhodu.
      

Rezort občianstva bol v súlade s očakávaniami pridelený gréckemu komisárovi Dimitrisovi Avramopulosovi, ktorý bude zodpovedať aj za otázky migrácie a vnútorných záležitostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona