Juncker: Želáme si férovú dohodu s Britániou

NETKY.SK • 17 December 2015, 12:20 • 2 min
Juncker: Želáme si férovú dohodu s Britániou

BRUSEL - Európska únia sa usiluje o čestnú dohodu, ktorá poskytne odpovede na zložité otázky o budúcnosti členstva Británie v EÚ, povedal dnes podľa agentúry Reuters predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

slovakia

left justify in out

"Želáme si férovú dohodu s Britániou, a tá férová dohoda musí byť férovou aj pre ostatné štáty," povedal dnes na brífingu v Bruseli Juncker. "S našimi britskými kolegami vstúpime do konkrétnej a nesmierne dôležitej fázy rokovaní. Komisia je pripravená hľadať aj iné alternatívy, ako je tá jedna, ktorú navrhol britský premiér a som si úplne istý, že nájdeme odpoveď na túto nesmierne komplikovanú otázku," povedal Juncker.

 

Britský premiér David Cameron sa usiluje o dosiahnutie novej dohody medzi Britániou a EÚ ešte pred uskutočnením britského referenda o zotrvaní v únii, ktoré by sa podľa Cameronových slov malo konať do konca roka 2017.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona