Juncker vyzýva Tsíprasa na priznanie sa Grékom, že sľuby nesplní

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 17:23 • 2 min
Juncker vyzýva Tsíprasa na priznanie sa Grékom, že sľuby nesplní

MADRID - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v stredu zverejnených vyjadreniach pre španielsky denník El País vyzval gréckeho premiéra Aléxisa Tsíprasa, aby svojim krajanom vysvetlil nemožnosť splniť sľuby, ktoré im dal v kampani pred januárovými predčasnými voľbami.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa výkonného orgánu EÚ sú totiž nerealizovateľné, o čom sa presviedča počas rokovaní s lídrami členských krajín EÚ. Juncker v tejto veci varoval aj populárne španielske hnutie Podemos, ktorá má blízko k Tsíprasovmu hnutiu SYRIZA. Podľa Junckera síce Podemos realisticky analyzuje situáciu v krajine, no v prípade volebného víťazstva by nebolo schopné dodržať svoje sľuby a uskutočniť svoj program.

 

"Tsípras musí vysvetliť, že niektoré z jeho sľubov, na základe ktorých bol zvolený, nedodrží. Voľby predsa nemenia zmluvy EÚ. Mohli by sme byť aj my flexibilnejší, no Tsíprasovo víťazstvo mu nedáva právo všetko meniť," povedal pre El País Juncker, podľa ktorého návrhy strán odmietajúcich úsporné opatrenia v záujme zlepšenia hospodárskej situácie krajín "nie sú v súlade európskymi reguláciami a povedú do úplnej blokády".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona