Juncker vyzval Grécko,aby urýchlilo rokovania, Dijsselbloem očakáva dohodu

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 16:15 • 2 min
Juncker vyzval Grécko,aby urýchlilo rokovania, Dijsselbloem očakáva dohodu

VIEDEŇ - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes vyzval Grécko, aby zvýšilo svoje úsilie o dosiahnutie dohody s medzinárodnými veriteľmi. Varoval tiež, že rokovania medzi oboma stranami sa stále nedostali do štádia, ktoré by mohlo rýchlo priniesť pozitívny výsledok. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Juncker počas návštevy vo Viedni konštatoval, že veritelia nie sú vôbec spokojní s doterajším priebehom rokovaní. Podľa neho je potrebné, aby Grécko urýchlene vyvinulo väčšiu snahu o dokončenie rokovaní a uzavretie dohody s veriteľmi.
     

"Intenzita rokovaní sa v uplynulých štyroch či piatich dňoch zvýšila," pripustil Juncker, ale podľa neho to stále nestačí na to, aby sa celú záležitosť podarilo v krátkom čase uzavrieť.
     

Predseda komisie, ktorý sa pokúšal sprostredkovať dohodu s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom na stretnutí s predstaviteľmi Európskej únie, za zatvorenými dverami vtedy údajne povedal, že mu dochádza trpezlivosť s Aténami.
     

Jeroen Dijsselbloem, predseda Euroskupiny, neformálneho združenia ministrov financií eurozóny, očakáva, že Grécku a jeho veriteľom sa podarí v nasledujúcich týždňoch dosiahnuť dohodu. Varoval tiež vládu v Aténach, ktorej dochádzajú peniaze, že vystúpenie z menovej únie, tzv. grexit, povedie k nestabilite. A tá bude nebezpečná ako pre Grécko, tak pre Európu.
     

Dijsselbloem ale zároveň pripomenul Grécku, že musí plniť svoje záväzky, ak chce zostať členom eurozóny, a dodal, že prípadný odchod z bloku nepovažuje za riešenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona