Juncker vyzval členské štáty, aby zvýšili výdavky na obranu

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 15:06 • 2 min
Juncker vyzval členské štáty, aby zvýšili výdavky na obranu

PRAHA - Členské štáty Európskej únie by mali zvýšiť výdavky na obranu, vyhlásil v piatok na bezpečnostnej konferencii v Prahe predseda Európskej komisie Jean-Paul Juncker.

slovakia

left justify in out

Cesta vpred podľa neho "začína tým, že zaistíme, aby sme na obranu vynakladali toľko, koľko je potrebné". Krajiny EÚ podľa Junckera musia do obrany "investovať viac, a zároveň investovať efektívnejšie".

Podobný názor zastáva aj šéfka európskej diplomacie Federica Mogherini. Na pražskej konferencii v piatok vyhlásila, že po rokoch zväčša planých debát o problematike ozbrojených síl "je čas začať už veci uskutočňovať".

Členské štáty Európskej únie dotujú svoje ozbrojené sily v priemere len vo výške 1,3 percenta ich celkového rozpočtu, čo je oveľa nižšie číslo ako v prípade Spojených štátov, Ruska alebo Číny, pripomenul v Prahe Juncker.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies