Juncker vyzval Britov odmietnuť brexit, ktorému však stúpa podpora voličov

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:07 • 2 min
Juncker vyzval Britov odmietnuť brexit, ktorému však stúpa podpora voličov

PETROHRAD - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker radí voličom vo Veľkej Británii, aby v nadchádzajúcom referende nehlasovali za odchod svojej krajiny z EÚ. Juncker to uviedol v prejave, ktorý dnes predniesol na otvorení Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra RIA Novosti, Juncker vyjadril názor, že neopustiť EÚ by bolo pre Britov "lepším riešením", lebo "ak sa rozhodnú vystúpiť z EÚ, začne sa obdobie veľkej neistoty, tak na území EÚ, ako aj na globálnej úrovni".

 

Referendum o členstve Británie v EÚ sa uskutoční 23. júna. Z výsledkov dnes zverejneného telefonického prieskumu inštitútu Ipsos MORI vyplýva, že počet prívržencov odchodu Británie z EÚ sa zvýšil na 53 percent, kým proti brexitu je 47 percent opýtaných.

 

Telefonický prieskum na objednávku denníka Evening Standard sa uskutočnil na vzorke 1257 ľudí a zahŕňa aj nerozhodnutých voličov.

 

Tento prieskum len potvrdili výsledky prieskumov iných inštitútov, z ktorých vyplynulo, že počet prívržencov brexitu stúpa s blížiacim sa dňom konania plebiscitu. Až donedávna boli sily prívržencov a odporcov brexitu takmer celý rok vyrovnané.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies