Juncker vyjadril odstupujúcemu britskému premiérovi Cameronovi uznanie, bude mu chýbať

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 13:25 • 2 min
Juncker vyjadril odstupujúcemu britskému premiérovi Cameronovi uznanie, bude mu chýbať

PEKING - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker vyjadril dnes uznanie odstupujúcemu britskému premiérovi Davidovi Cameronovi a dodal, že britský líder mu bude chýbať. Politik sa takto vyjadril počas posledného dňa summitu EÚ-Čína, ktorý sa konal v čínskej metropole.

slovakia

left justify in out

Pochvalné slová na adresu Camerona vyjadril Juncker aj napriek počiatočným nezhodám oboch politikov, v rámci ktorých britský premiér pred dvoma rokmi varoval, že ak sa Juncker stane šéfom EK, Británia bude pravdepodobne hlasovať za brexit.

 

Juncker však dnes podľa agentúry AP povedal, že s Cameronom má od svojho nástupu do funkcie predsedu EK "vynikajúci pracovný aj osobný vzťah" a voči tomuto politikovi nemá nijaké výhrady.

 

"Zažil som muža, ktorý je seriózny, je prívržencom politiky dávajúcej zmysel a ktorý si stál za svojím slovom v každom okamihu - aj v čase, keď veci začali byť vážne," dodal Juncker na adresu Camerona.

 

Na otázku, ako vníma Cameronovu nástupkyňu v úrade, doterajšiu britskú ministerku vnútra Theresu Mayovú, predseda EK uviedol, že sa nebude k nej vyjadrovať, kým sa s ňou nestretne. Domnieva sa však, že ich pracovný vzťah má potenciál na to, aby bol dobrý.

 

Juncker sa v Pekingu spoločne s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom zúčastnil na dvojdňovom summite EÚ-Čína, kde sa stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom a premiérom Li Kche-čchiangom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies