Juncker v Rige oznámil novú pomoc pre Ukrajinu vo výške 1,8 miliardy eur

NETKY.SK • 8 Január 2015, 16:18 • 2 min
Juncker v Rige oznámil novú pomoc pre Ukrajinu vo výške 1,8 miliardy eur

RIGA - Európska únia sa rozhodla pomôcť upadajúcej ukrajinskej ekonomike ďalšou finančnou sumou vo výške 1,8 miliardy eur. Uviedol to dnes v Rige šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker na spoločnej tlačovej konferencii s lotyšskou premiérkou Laimdotou Straujumovou.

slovakia

left justify in out

Podľa Junckera, ktorý s tímom eurokomisárov zavítal do lotyšskej metropoly pri príležitosti oficiálneho začiatku lotyšského predsedníctva v EÚ, Ukrajina potrebuje solidaritu ostatných Európanov.

 

Premiérka Straujumová ocenila, že exekutíva EÚ dokáže v prípade potreby rýchlo konať a pomáhať, keď treba. Zdôraznila, že lotyšské predsedníctvo plne podporuje rozhodnutie Európskej komisie podporiť Kyjev ďalšou  finančnou pomocou.

 

Ukrajina sa kvôli konfliktu medzi vládnymi silami a proruskými separatistami v Donbase ocitla na pokraji bankrotu. Čerstvá finančná pomoc z EÚ sa vyčlení z jej spoločného rozpočtu.

 

Juncker na tlačovej konferencii pochválil dobrú pripravenosť lotyšskej vlády a jej ministrov na prevzatie rotujúceho predsedníctva v EÚ. Konštatoval, že všetky priority a pracovný program Lotyšska v Európskej rade sú v súlade s prioritami EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies