Juncker: Ukrajinci už čoskoro budú môcť využívať výhody bezvízového styku s EÚ

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:25 • 2 min
Juncker: Ukrajinci už čoskoro budú môcť využívať výhody bezvízového styku s EÚ

KYJEV - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker v stredajšom telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom ubezpečil, že Európska únia je stále spoľahlivým partnerom Ukrajiny. Vyjadril presvedčenie, že Ukrajinci už čoskoro budú môcť využívať všetky výhody plynúce z bezvízového styku s EÚ.

slovakia

left justify in out

Diskutovali aj o "zhoršení bezpečnostnej situácie v Donbase. Predseda Európskej komisie ubezpečil, že EÚ stále pevne obhajuje územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny", uvádza sa vo vyhlásení tlačového oddelenia ukrajinského prezidenta, z ktorého citovala agentúra UNIAN.

 

V tomto ohľade Juncker zdôraznil, že sankcie proti Rusku budú platiť dovtedy, kým Moskva nenaplní minské dohody.

 

Agentúry UNIAN a Ukrinform v stredu s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa EK Margaritisa Schinasa informovali, že EK oficiálne predložila Rade EÚ a Európskemu parlamentu návrh na zrušenie vízovej povinnosti pre občanov Ukrajiny, ktorí chcú vycestovať do krajín schengenskej zóny na krátkodobý pobyt. Návrh nadobudne platnosť, ak ho schváli kvalifikovaná väčšina členských štátov EÚ a europarlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies