Juncker s rokovaniami o gréckych reformách nie je spokojný

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 12:00 • 2 min
Juncker s rokovaniami o gréckych reformách nie je spokojný

BRUSEL - Šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker povedal, že rokovania medzi Gréckom a jeho európskymi veriteľmi o reformných plánoch krajiny trvajú už príliš dlho a "nie je spokojný" s vývojom za posledné týždne.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že sme úspešne pokročili," skonštatoval v piatok Juncker. Bývalý luxemburský premiér a šéf Euroskupiny, ktorý stojí na čele EK od novembra 2014, sa snaží pôsobiť ako sprostredkovateľ medzi novou gréckou vládou a jej medzinárodnými veriteľmi. Juncker sa v piatok v Bruseli stretne s gréckym premiérom Aléxisom Tsíprasom, s ktorým by mal rokovať o finančnej pomoci pre najchudobnejších Grékov.


Veritelia Grécka v 19-člennej eurozóne vo februári súhlasili s predĺžením záchranného programu o štyri mesiace za podmienky, že vláda ponúkne balík akceptovateľných reforiem. Grécko je pod časovým tlakom, pretože sa očakáva, že krajine by sa mohli minúť finančné prostriedky ešte tento mesiac. Ak sa Grécku podarí dohodnúť s veriteľmi na reformách, krajina získa prístup k sume 1,8 mld. eur, ktorú bude mať Grécko k dispozícii v rámci aktuálneho programu pomoci v hodnote 240 mld. eur. Detailnejšiu podobu reforiem má grécka vláda podľa dohody predložiť do konca apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies