Juncker privítal nové politické smerovanie Francúzska

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 14:56 • 2 min
Juncker privítal nové politické smerovanie Francúzska

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes v otvorenom liste zablahoželal novému francúzskemu premiérovi Édouardovi Philippeovi k nástupu do funkcie a v tejto súvislosti privítal "nové politické smerovanie" Francúzska.

slovakia

left justify in out

Juncker považuje Philippeovo vymenovanie za francúzskeho premiéra za znamenie, že "Francúzsko sa pod vedením nového prezidenta (Emmanuela Macrona - pozn. red.) zaväzuje k novému politickému smerovaniu, s mužmi aj ženami rôznych prístupov, poháňaných rovnakou ambíciou zjednotiť Francúzov a viesť ich do budúcnosti".

 

Šéf eurokomisie, ktorý rovnako ako Philippe patrí do rodiny Európskej ľudovej strany (EPP), vyjadril novému premiérovi svoju plnú podporu. Zdôraznil pritom, že Francúzsko a Európska únia "čelia spoločným výzvam", najmä pokiaľ ide o hospodársku obnovu, zamestnanosť a vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť.

 

Centristický francúzsky prezident Emmanuel Macron je prvou hlavou štátu v dejinách Francúzska, ktorý sa rozhodol pre šéfa svojej vlády z inej politickej rodiny bez toho, aby ho k tomu viedli volebné výsledky. Jeho rozhodnutie je vnímané ako snaha integrovať do svojho okolia vplyvných politikov z ľavicového, pravicového aj liberálneho tábora a potvrdiť tak zámer viesť skutočnú centristickú politiku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies