Juncker prijal pozvánku na Petrohradské medzinárodné hospodárske fórum

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 12:41 • 2 min
Juncker prijal pozvánku na Petrohradské medzinárodné hospodárske fórum

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker súhlasil so svojou účasťou na Petrohradskom medzinárodnom hospodárskom fóre (PMEF). Oznámil to dnes hovorcovský úrad exekutívy EÚ.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry Reuters by v rámci únie toto rozhodnutie mohlo viesť k ďalším diskusiám o napätých vzťahoch medzi EÚ a Ruskom.

 

Hovorcovský úrad uviedol, že Juncker nakoniec prijal pozvanie ruskej strany a 16. júna sa zúčastní na PMEF. Predseda EK využije túto príležitosť na diskusie s ruským vedením a predstaví pohľad EÚ o vzťahoch medzi úniou a Ruskom.

 

Viaceré členské štáty EÚ zazlievajú Junckerovi, ktorý otvorene žiada lepšie vzťahy s Ruskom, príliš ústretový postoj voči Moskve potom, ako únia zaujala tvrdý postoj v podobe sérií sankcií voči Rusku - kvôli ruskej anexii ukrajinského polostrova Krym a podpore povstalcov na východe Ukrajiny.

 

Hovorcovský úrad EK v tejto súvislosti naznačil, že európska exekutíva "naplno zdieľa" hlavné zásady riešenia vzťahov medzi Bruselom a Moskvou, na ktorých sa dohodli lídri 28 členských štátov EÚ.

 

Ešte pred desiatimi dňami predstavitelia EÚ uvádzali, že nie je isté, či Juncker prijme pozvánku ruskej strany.

Ministri zahraničných vecí EÚ budú rokovať o možnom predĺžení sankcií proti Rusku v júli, keď sa skončí platnosť doterajších reštriktívnych opatrení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies