Juncker pred europoslancami ocenil návrat k normálnosti vo vzťahoch s Gréckom

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 07:33 • 2 min
Juncker pred europoslancami ocenil návrat k normálnosti vo vzťahoch s Gréckom

BRUSEL - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker dnes v rámci otvorenia miniplenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli privítal návrat k "normálnemu procesu" v rokovaní EÚ s Aténami o finančnom záchrannom pláne pre Grécko.

slovakia

left justify in out

"Musím sa priznať, že som bol veľmi pesimistický v posledných týždňoch, pretože tam nebol žiaden pokrok, ale vrátili sme sa do normálneho procesu," povedal Juncker pred poslancami europarlamentu. A dodal, že je presvedčený o tom, že sa EÚ a Grécku podarí dosiahnuť riešenie, ktoré bude v prospech oboch strán.

 

Juncker sa v posledných týždňoch veľmi intenzívne angažoval pri zmierňovaní napätia medzi novou ľavicovou gréckou vládou a jej európskymi partnermi. Poslednú schôdzu s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom mal v utorok večer (24.3).

 

Grécky premiér je pripravený predložiť do konca tohto týždňa alebo najneskôr začiatkom budúceho týždňa plán dodatočných reforiem, ktoré požaduje EÚ.

 

Predseda EK v tejto súvislosti pripomenul, že v rámci dohodnutého procesu medzi Aténami a štátmi eurozóny, dodatočné reformné opatrenia budú najskôr prehodnotené hlavnými gréckymi veriteľmi - Európskou komisiou, Európskou centrálnou bankou a Medzinárodným menovým fondom. Až potom bude zvolané zasadnutie Euroskupiny, kde ministri financií eurozóny zohľadnia ten najlepší možný spôsob ako pokračovať v pomoci pre Grécko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona