Juncker nemá problém s alkoholom, obhajuje ho Schäuble

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 17:20 • 2 min
Juncker nemá problém s alkoholom, obhajuje ho Schäuble

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v utorok poprel fámy o tom, že jeho bývalý luxemburský partner a súčasný kandidát na post šéfa Európskej komisie Jean-Claude Juncker má problémy s alkoholom. Obvinenia sa predtým objavili v britskej tlači, ktorá sa odvolávala na zdroje z prostredia jeho európskych partnerov.

slovakia

left justify in out

"Bol som členom Euroskupiny od konca roku 2009 a nikdy som nezažil - či už popoludní, alebo večer a už vôbec nie ráno po dlhých rokovaniach - že by ktokoľvek vrátane Jeana-Clauda Junckera bol opitý," povedal Schäuble. "Nikdy som nepovedal, že Jean-Claude Juncker je abstinent. Tiež si občas vypijem, aj počas stretnutia Euroskupiny, vo forme pohára vína pri obede. On (Juncker) si dáva pivo. Ale nikdy som ho nezažil opitého," doplnil šéf nemeckého rezortu financií. O Junckerovom údajnom pijanstve sa ešte v januári verejne prvýkrát rozhovoril holandský minister financií Jeroen Dijseelbloem, jeho súčasný nástupca vo funkcii šéfa Euroskupiny. Ide o zoskupenie ministrov financií členských štátov eurozóny. 

 

Juncker by mal už v krátkom čase vo funkcii šéfa EK nahradiť Josého Manuela Barrosa. Na poste ho musí schváliť Európsky parlament, kde je hlasovanie naplánované na 16. júla. Juncker stál na čele Luxemburského kráľovstva s polmiliónovým obyvateľstvom takmer dve desaťročia. Zohral tiež zásadnú úlohu pri tvorbe euromeny a viedol skupinu ministrov financií Euroskupiny počas finančnej krízy, ktorá ohrozovala existenciu eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies