Juncker navrhuje program na oživenie európskeho hospodárstva

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 11:34 • 2 min
Juncker navrhuje program na oživenie európskeho hospodárstva

ŠTRASBURG - Jean-Claude Juncker, ktorý sa uchádza o funkciu predsedu Európskej komisie (EK), dnes v Štrasburgu na zasadnutí Európskeho parlamentu (EP) vyzval na vytvorenie programu na oživenie európskeho hospodárstva a tvorbu pracovných miest pre mladých. Reuters informuje, že v nasledujúcich troch rokoch by sa malo z verejných a súkromných zdrojov na tieto účely podľa politika zhromaždiť 300 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

Prostriedky by sa mali získať zo súčasného rozpočtu EÚ, Európskej investičnej banky a zo súkromného sektora. Súčasne by sa nemali zmierniť prísne pravidlá spoločenstva pre limit deficitu rozpočtu a znižovanie verejného dlhu členov EÚ.
      

"Potrebujeme reindustrializáciu Európy," povedal Juncker členom EP, ktorí dnes krátko popoludní budú hlasovať o jeho kandidatúre na predsedu EK.
      

Juncker, bývalý luxemburský premiér, dodal, že do februára 2015 bude vypracovaný program investícií do energetiky, dopravy, budovania širokopásmových sietí a pre priemyselné odvetvia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies