Juncker: Grécko musí pokračovať v reformách

NETKY.SK • 19 Január 2015, 11:26 • 2 min
Juncker: Grécko musí pokračovať v reformách

BRUSEL - Grécka vláda, ktorá vzíde z nadchádzajúcich volieb, musí pokračovať v reformách a plniť platné dohody.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v pondelok predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker. Podľa agentúry Reuters tým vyslal jednoznačné varovanie na adresu radikálnej ľavicovej strany Syriza, ktorá v prieskumoch verejnej mienky upevňuje pozíciu favorita. 

 

"Akákoľvek budúca vláda zvolená v Grécku bude musieť plniť existujúce záväzky a udržať kurz reforiem a rozpočtovej zodpovednosti," uviedol Juncker pre agentúru Reuters. "Európa zostane s Gréckom. Európa však od Grécka očakáva, že splní záväzky, ktoré prijalo voči svojim partnerom," dodal Juncker. 

 

Strana Syriza sľubuje, že v prípade volebného víťazstva ukončí úsporné opatrenia a zruší niektoré reformy, ku ktorým sa Atény zaviazali v rámci úverového programu v celkovom objeme 240 mld. eur. S veriteľmi z Medzinárodného menového fondu a EÚ chce Syriza tiež rokovať o zmene podmienok splácania verejného dlhu. Predčasné parlamentné voľby sa v Grécku uskutočnia 25. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies