Juncker: Francúzski prezidenti boli vždy proeurópski

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 19:04 • 2 min
Juncker: Francúzski prezidenti boli vždy proeurópski

BRUSEL - Francúzi by mali zostať sami sebou a držať sa svojej tradície budovania Európy, vyhlásil dnes v súvislosti s francúzskymi prezidentskými voľbami predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker.

slovakia

left justify in out

"Všetci francúzski prezidenti počas 4. aj 5. republiky podporovali európsku integráciu. Ešte neprišla chvíľa, keď sa rozbije to, čo sa dlho integrovalo," vyhlásil Juncker na margo volieb hlavy štátu vo Francúzsku.

 

Aktuálneho francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, pre ktorého bol dnešný summit EÚ v Bruseli posledným európskym summitom v úrade, pochválil Juncker za jeho proeurópsky prístup.

 

Juncker tento týždeň podporil víťaza prvého kola prezidentských volieb Emmanuela Macrona. Jeho hovorca ho označil za reprezentanta európskych hodnôt a zachovania Európskej únie.

 

Junckerove vyhlásenie medzi dvoma kolami volieb prekvapilo médiá, pretože EK nezvykne komentármi vstupovať do vnútorného politického diania v členských krajinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies