Juncker: Európski politici by nemali opakovať heslá populistov

NETKY.SK • 14 Február 2017, 08:36 • 2 min
Juncker: Európski politici by nemali opakovať heslá populistov

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes v Bruseli vyzval politikov jednotlivých európskych krajín, aby neopakovali heslá, ktoré používajú populisti.

slovakia

left justify in out

"Ak chcete, aby sa populizmus stratil, nesmiete opakovať rovnaké populistické heslá," uviedol Juncker počas spoločnej tlačovej konferencie v Bruseli s rakúskym kancelárom Christianom Kernom a rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom.

 

Juncker to uviedol v reakcii na novinársku otázku, ako vníma obrovský nárast popularity niektorých krajne pravicových kandidátov v predvolebných prieskumoch vo Francúzsku a v Holandsku.

 

Šéfa exekutívy EÚ v tomto názore podporil aj rakúsky prezident, ktorému sa vlani v decembri v druhom kole volieb podarilo poraziť kandidáta rakúskej populistickej pravice Norberta Hofera.

 

"Kampaň z roku 2016 ukázala, že môžeme vyhrať proti pravicovému populizmu (...) To by mali mať na pamäti všetci moji kolegovia v EÚ, najmä vo Francúzsku a Holandsku," povedal Van der Bellen. A odporučil politikom, aby sa snažili na svoju stranu získať najmä mladých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies