Juncker: EÚ by sa v súvislosti s Parížom nemala pridávať k nečestným reakciám

NETKY.SK • 15 November 2015, 12:06 • 2 min
Juncker: EÚ by sa v súvislosti s Parížom nemala pridávať k nečestným reakciám

BELEK - Krajiny Európskej únie by sa nemali pridávať k "nečestným" reakciám spájajúcim útoky v Paríži s odmietaním utečencov ako takých, pretože strelci vo Francúzsku boli kriminálne živly, a nie žiadatelia o azyl, povedal dnes predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hneď po atentátoch vrcholní poľskí a slovenskí predstavitelia spochybnili relokačný plán Európskej únie vyhláseniami, že parížske násilnosti len posilnili obavy obyvateľov Európy z prijímania moslimských utečencov, vysvetľuje agentúra Reuters.

 

"Nemali by sme miešať rozdielne kategórie ľudí prichádzajúcich do Európy," zdôraznil Juncker na tlačovej konferencii na okraji summitu lídrov štátov G20 v tureckom turistickom stredisku Belek v provincii Antalya na stredomorskom pobreží.

 

Jeden z útočníkov z Paríža bol totiž identifikovaný ako osoba, ktorá spolu s inými utečencami vstúpila do Európskej únie cez Grécko.

 

"Ten, kto je zodpovedný za útoky v Paríži... je zločinec, a nie utečenec, nie žiadateľ o azyl," konštatoval Juncker.

 

"Pozval by som tých v Európe, čo sa snažia zmeniť migračný plán, ktorý sme my prijali - a rád by som im pripomenul, aby boli v tejto otázke seriózni a nepridávali sa k týmto nečestným reakciám," nechal sa počuť Juncker.

 

"Isté ťažkosti vidím, ale nevidím potrebu meniť náš všeobecný prístup," dodal šéf eurokomisie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies