Juncker chce od Trumpa vysvetlenia ohľadom NATO, obchodu a klímy

NETKY.SK • 10 November 2016, 14:43 • 2 min
Juncker chce od Trumpa vysvetlenia ohľadom NATO, obchodu a klímy

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes oznámil, že potrebuje od novozvoleného prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa dodatočné vysvetlenia o témach, ako sú medzinárodný obchod, klimatické zmeny a vzťahy s NATO. Uviedla to tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Chceli by sme vedieť, ako chce pokračovať v oblasti globálnej obchodnej politiky," povedal Juncker počas ekonomického fóra v Berlíne, na ktorom sa zúčastňuje v mene exekutívy EÚ.

 

Šéf eurokomisie zároveň dodal, že Európania by sa od Trumpa chceli takisto dozvedieť aj jeho zámery týkajúce sa Severoatlantickej aliancie a to, ako si predstavuje politiku v oblasti klimatických zmien.

 

"Tieto záležitosti musia byť vyriešené v najbližších niekoľkých mesiacoch," dodal šéf EK na adresu budúceho prezidenta USA.

 

S odkazom na Transatlantickú obchodnú a investičnú dohodu (TTIP), proti ktorej sa Trump jasne vymedzil, Juncker uviedol, že neočakáva, že rokovania o tejto obchodnej dohode budú dokončené v nasledujúcich dvoch rokoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies