Juncker ako prvý členský štát EÚ navštívi Grécko, vzdá hold reformám

NETKY.SK • 1 August 2014, 13:54 • 2 min
Juncker ako prvý členský štát EÚ navštívi Grécko, vzdá hold reformám

BRUSEL - Novozvolený predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker dnes oznámil, že na prvú oficiálnu návštevu niektorého z členských štátov EU sa vyberie do Grécka.

slovakia

left justify in out

V Aténach ho očakávajú začiatkom budúceho týždňa, 4. augusta.
     

V gréckej metropole sa Juncker stretne s gréckym premiérom Antonisom Samarasom a rokovať budú o prioritách, ktoré chce nový šéf EK presadzovať počas svojho päťročného mandátu. 
     

"Mojou prioritou vo funkcii predsedu komisie je práca, rast a investície a som rád, že môžem o týchto prioritách rokovať so svojím priateľom a kolegom, premiérom Samarasom. Chcel by som odoslať správu o nádeji a optimizme uznaním úsilia gréckeho národa a gréckej vlády pri reformovaní svojej krajiny," povedal Juncker pred návštevou Grécka.
     

Budúci predseda Európskej komisie (funkcie by sa mal ujať od 1. novembra 2014) nazval politické smerovanie exekutívy EÚ "Nový začiatok pre Európu: Môj program pre zamestnanosť, rast, čestnosť a demokratické zmeny".
     

Jeho návšteva Grécka, ešte predtým ako sa oficiálne ujme úradu, má naznačiť kontinuálnu podporu únie pre jednu z najťažšie skúšaných členských krajín počas finančnej a dlhovej krízy, ktorá v minulých rokoch zasiahla Európu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies