Juncker a Tsípras budú rokovať o pomoci najchudobnejším

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 16:33 • 2 min
Juncker a Tsípras budú rokovať o pomoci najchudobnejším

BRUSEL - Grécky premiér Aléxis Tsípras sa v piatok v Bruseli stretne so šéfom Európskej komisie Jean-Claudom Junckerom, kde budú spolu rokovať o finančnej pomoci pre najchudobnejších Grékov.

slovakia

left justify in out

Grécky predstaviteľ uviedol, že v "piatok sa premiér stretne s Jeanom-Claudom Junckerom v Bruseli, aby prediskutoval, ako by Grécko mohlo využiť fondy EÚ v boji proti humanitárnej kríze". Deň predtým zavíta Tsípras do Paríža na stretnutie so zástupcami Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD). Juncker, bývalý luxemburský premiér a šéf euroskupiny, sa snaží pôsobiť ako sprostredkovateľ medzi novou vládou v Aténach a jej medzinárodnými veriteľmi.

Finanční experti z Grécka otvoria v stredu technické rozhovory s EÚ, Európskou centrálnou bankou a Medzinárodným menovým fondom. Podľa Jeroena Dijsselbloema, šéfa skupiny ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup), sa rokujúce strany dohodli na kompromise, podľa ktorého sa rozhovory uskutočnia v Bruseli, a nie v Aténach, ako bolo doposiaľ obvyklé. Tieto rokovania však budú podporovať medzinárodné tímy v Aténach, ktoré budú zbierať a overovať informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona