Juncker a lotyšské predsedníctvo: Atentát v Paríži je útok na slobodu médií

NETKY.SK • 7 Január 2015, 18:41 • 2 min
Juncker a lotyšské predsedníctvo: Atentát v Paríži je útok na slobodu médií

RIGA - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes v mene exekutívy EÚ, ktorá prišla do Rigy na slávnostné otvorenie lotyšského predsedníctva v EÚ, odsúdil "neľudský útok" zatiaľ neznámych atentátnikov na francúzsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

V mene lotyšského predsedníctva útok odsúdili premiérka Laimdota Straujumová a šéf lotyšskej diplomacie Edgars Rinkevičs.
     

"Som hlboko šokovaný brutálnym a neľudským útokom, ktorý zasiahol kancelárie časopisu Charlie Hebdo. Ide o neznesiteľný akt barbarstva, ktorý sa týka nás všetkých ako ľudských bytostí aj ako Európanov," odkázal Juncker.
     

Lotyšská premiérka Straujumová a minister Rinkevičs počas stretnutia s európskymi novinármi vyjadrili hlbokú solidaritu s Francúzskom a sústrasť rodinám obetí.
     

"Každý by mal mať právo na šírenie svojho názoru," uviedla lotyšská premiérka. Rinkevičs zdôraznil, že útok na satirický časopis v Paríži je útokom na slobodu médií v celej Európe.
     

Obaja lotyšskí politici pripomenuli, že štáty EÚ musia postupovať jednotnejšie v rámci boja proti terorizmu a predchádzaniu podobných tragických incidentov, aký sa stal dnes v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona