Južná Kórea uskutoční cvičenia z ostrova na spornej hranici s KĽDR

NETKY.SK • 16 December 2010, 13:06 • 2 min
Južná Kórea uskutoční cvičenia z ostrova na spornej hranici s KĽDR

Južná Kórea uskutoční cvičenia z ostrova na spornej hranici s KĽDR

slovakia

left justify in out

img

Južná Kórea dnes oznámila, že uskutoční vojenské cvičenia s ostrou paľbou z ostrova Jonpchjong pri hraniciach so Severnou Kóreou, ktorý minulý mesiac delami ostreľovala komunistická KĽDR a zabila pritom štyroch ľudí.

Predstaviteľ zboru náčelníkov štábov uviedol, že juhokórejská armáda bude mať jednodňové manévre z ostrova Jonpchjong neďaleko spornej námornej hranice, spôsobujúcej napätie medzi oboma Kóreami. Manévre sa budú konať niekedy medzi sobotou (18. decembra) a utorkom (21. decembra).

Presný termín bude určený podľa počasia a ďalších faktorov, dodal predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný vzhľadom na predpisy ministerstva obrany.

Južná Kórea uskutočnila podobné delostrelecké cvičenie z ostrova už minulý mesiac. Severná Kórea reagovala spŕškou delostreleckých granátov. Pri paľbe zahynuli dvaja príslušníci juhokórejských námorných síl a dvaja civilisti.

Zástupcovia veliteľstva OSN vedeného Američanmi a dozerajúceho na prímerie, ktoré ukončilo Kórejskú vojnu z 50. rokov 20. storočia, budú cvičenia pozorovať.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies