Južná Kórea schválila potravinovú pomoc pre Pchjongjang

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 08:16 • 2 min
Južná Kórea schválila potravinovú pomoc pre Pchjongjang

Južná Kórea schválila potravinovú pomoc pre Pchjongjang

slovakia

left justify in out

img

Juhokórejská vláda odsúhlasila dodávku múky pre Severnú Kóreu. Stalo sa tak po prvý raz od vlaňajšieho delostreleckého útoku severu na juhokórejský ostrov.
      Ako dnes oznámil hovorca ministerstva pre zjednotenie v Soule, dve humanitárne organizácie so súhlasom juhokórejskej vlády doručia 300 ton múky pre materskú školu, detskú nemocnicu a jasle v KĽDR. Dodávka by sa mala realizovať v priebehu tohto týždňa.
      Schválenie pomoci prichádza po minulotýždňovom stretnutí jadrových vyjednávačov oboch Kóreí na okraji regionálneho bezpečnostného fóra v Indonézii. Počas schôdzky dospeli k dohode, že sa budú snažiť obnoviť zablokované šesťstranné rozhovory, ktorých cieľom je ukončenie nukleárnych programov Pchjongjangu.
      Soul neprerušil prísun humanitárnej pomoci ani po delostreleckom útoku severu z novembra minulého roku. Dodávky múky však boli pozastavené pre obavy z možného zneužitia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies