Južná Kórea privádza Kórejský polostrov na pokraj vojny

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:41 • 2 min
Južná Kórea privádza Kórejský polostrov na pokraj vojny

Južná Kórea privádza Kórejský polostrov na pokraj vojny

slovakia

left justify in out

KĽDR dnes obvinila Južnú Kóreu, že zhoršuje vzťahy na Kórejskom polostrove "bezohľadnou vojenskou provokáciou" a odkladaním humanitárnej pomoci.
      Severokórejská oficiálna agentúra KCNA uviedla, že Soul "vedením politiky konfrontácie s KĽDR marí proces zlepšovania vzťahov medzi Kóreami sabotovaním rozhovorov s Červeným Krížom a dovedením situácie na pokraj vojny".
      Na juhokórejskom ostrove Jonpjong, ktorý sa v utorok stal terčom severokórejskej delostreleckej paľby, dnes medzitým objavili dva civilné obete ostreľovania. Ide o mužov vo veku asi 60 rokov. Útok si tak dovedna vyžiadal štyri obete a najmenej 21 zranených.
      Japonský minister zahraničných vecí Seidži Maehara dnes uviedol, že obnovenie šesťstranných rokovaní o jadrovom odzbrojení bude ťažké po tom, čo KĽDR ostreľovala juhokórejský ostrov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies