Južná Kórea a USA začali nové kolo vojenských manévrov

NETKY.SK • 16 August 2010, 12:40 • 2 min
Južná Kórea a USA začali nové kolo vojenských manévrov

Južná Kórea a USA začali nové kolo vojenských manévrov

slovakia

left justify in out

Desaťtisíce juhokórejských a amerických vojakov začali dnes nové kolo vojenských manévrov. Stalo sa tak aj napriek varovaniu Severnej Kórey, že bude reagovať "nemilosrdným protiúderom" na cvičenia, ktoré Pchjongjang považuje za prípravu na inváziu.
      Jedenásťdňové manévre sú každoročnými počítačom simulovanými vojnovými hrami. Zúčastňuje sa na nich okolo 56.000 juhokórejských vojakov a 30.000 amerických v Južnej Kórei a zahraničí.
      Cvičenia nasledujú po minulomesačných veľkých námorných manévroch pri juhokórejskom východnom pobreží, ktoré boli podľa Washingtonu a Soulu ukážkou jednoty po potopení juhokórejskej lode v marci. Spojenci vinia Severnú Kóreu z torpédového útoku, pričom zahynulo 46 námorníkov. Pchjongjang akúkoľvek vinu odmieta.
      Jediný veľký spojenec komunistickej Kórey - Čína nazvala spoločné vojenské cvičenia Južnej Kórey s USA hrozbou pre svoju bezpečnosť a stabilitu regiónu. Po minulomesačných spoločných námorných cvičeniach USA a Južnej Kórey v Japonskom mori pri Kórejskom polostrove uskutočnila aj Čína vojenské cvičenie, o ktorom jej médiá podrobne informovali.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies