Júlové búrky napáchali škody na celom Slovensku

NETKY.SK • 2 August 2016, 10:27 • 2 min
Júlové búrky napáchali škody na celom Slovensku

BRATISLAVA – Silné búrky spojené s bleskami a intenzívne dažde napáchali počas júla veľké škody po celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Klienti Allianz – Slovenskej poisťovne nahlásili za uplynulý mesiac takmer 1700 poistných udalostí spôsobených výkyvmi počasia. Ako dnes poisťovňa informovala, celková výška škôd prekročila 1,5 milióna eur.

 

Najčastejšie boli príčinou výdatné dažde spojené so silným vetrom a krupobitím. Najväčšie škody eviduje Allianz – SP v okresoch Komárno, Dunajská Streda, Bánovce nad Bebravou a Pezinok. Výrazná búrková vlna sa prehnala Slovenskom aj v posledný júlový víkend. Len za uplynulý víkend poisťovňa zaevidovala 130 škôd za približne 115.000 eur.

 

„Klienti najčastejšie hlásia zaplavené pivnice a suterény, poškodené strechy, zatečené maľovky či dažďom zničené fasády domov. Vyčíňanie počasia poškodilo desiatky vozidiel. Väčšinou majitelia áut hlásili poškodené strechy a kapoty po krupobití, ale aj vozidlá zaplavené po výdatných lejakoch,“ priblížila hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.

 

Najvyššia individuálna škoda bola vo výške 148.000 eur, keď pre silnú prietrž došlo k vybreženiu potoka a zaplaveniu cestnej komunikácie.

 

Výkyvy počasia podľa poisťovne neobišli ani úrodu. V okrese Levice búrka spojená so silným vetrom zničila úrodu jačmeňa. Škoda sa vyšplhala na 35.000 eur. V okrese Topoľčany zase silná búrka s krúpami poškodila úrodu tekvíc a spôsobila škodu za 30.000 eur. V ďalšom prípade krúpy v okrese Liptovský Mikuláš zničili úrodu repky ozimnej, škoda dosiahla 8000 eur.

 

V okrese Pezinok víchrica poškodila slnečnicový porast za približne 12.000 eur. Prívalové dažde a silný vietor zaplavili aj viacero administratívnych budov a areálov firiem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies