Julo Hudáček: Ukázala sa vnútorná sila, šesť bodov netreba preceňovať

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:25 • 2 min
Julo Hudáček: Ukázala sa vnútorná sila, šesť bodov netreba preceňovať

PETROHRAD - Úvod ako zo zlého sna, ale potom sústredený, spoľahlivý výkon až do konca. Brankár Július Hudáček oplatil trénerom za dôveru a pri svojej premiérovom štarte na MS v Rusku bol veľkou oporou slovenského tímu. Po záverečnej siréne ho vyhlásili za najlepšieho hráča mužstva, ktoré si poradilo s Francúzskom 5:1 a po úvodných dvoch dueloch v B-skupine tak má na konte plný počet šesť bodov.

slovakia

left justify in out

Napriek solídnemu výkonu Branislava Konráda v úvodnom súboji s Maďarskom (4:1) dostal v druhom stretnutí v Petrohrade šancu medzi žŕdkami Hudáček, keďže tréneri chcú v maximálnej možnej miere vyťažiť oboch. Brankár Örebra na úvod nedeľňajšieho duelu nebude spomínať v dobrom - inkasoval už po 62 sekundách, hneď z prvej strely. "Francúz išiel sám na bránku, nevymýšľal, vystrelil a mne to prepadlo. Taký teplomer," opísal situáciu Hudáček, ktorý napriek skorému gólu zostal pokojný. "Povedal som si: 'Julo, bojuj'. Cítil som sa celkom dobre. Chlapci mi pomohli, okamžite odpovedali dvoma gólmi, rýchlo to otočili a potom sme začali hrať lepšie. To bol kľúč k výhre," vyznal sa pre TASR.

 

V druhej tretine mal Hudáček za stavu 2:1 niekoľko náročných zákrokov, v závere zlikvidoval aj sólo Bozona. "Chytalo sa mi dobre. Francúzi sa trochu vzchopili, hrali pár presiloviek, ale na konci druhej tretiny sme strelili dva pekné góly a v treťom dejstve sme to už kontrolovali. Ukázala sa naša vnútorná sila, bojovali sme jeden za druhého. Sme veľmi radi, že sme tento zápas zvládli," spokojne konštatoval 27-ročný brankár, ktorý dokončil duel s 24 úspešnými zákrokmi.

 

Dva zápasy, šesť bodov a skóre 9:2 dokumentujú ideálny vstup slovenských hokejistov do šampionátu. Zavreli tým ústa kritikom, ktorí prognózovali Cígerovmu tímu trápenie a boj o záchranu. "Je to dobré, ale netreba to preceňovať. Stačí jedno zaváhanie a nemusíme štvrťfinále urobiť. Máme veľmi zlý rozpis. V prvých štyroch dueloch totiž bojujeme o postup. Prvá polovica je za nami a verím, že podobne zvládneme aj tú druhú. Je dôležité, aby sme s tímami ako Francúzsko, Nemecko či Bielorusko držali puk a kontrolovali vývoj. Dnes sme to dokázali a preto sme boli úspešní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies