Július Hudáček: Ľudia si nás budú pamätať podľa zápasu s USA

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:42 • 2 min
Július Hudáček: Ľudia si nás budú pamätať podľa zápasu s USA

PETROHRAD - Július Hudáček dostal na MS v Rusku v treťom zápase za sebou šancu v slovenskej bránke, no zakaždým sa v ňom z troch bodov radoval súper. V nedeľu ho prekonali fínski strelci päťkrát, rovnako ako deň predtým Kanaďania.

slovakia

left justify in out

"Bol to ťažký zápas. Prvých trisať minút sme hrali veľmi dobre, kým sme nedostali ten nešťastný gól v oslabení. Potom nás Fíni trochu pritlačili. Mali sme nejaké šance, v prvej tretine, aj za stavu 0:2, škoda, že nám to tam nepadlo, mohli sme zápas zdramatizovať. V tretej tretine to už bol kolotoč z fínskej strany," priznal J. Hudáček, ktorý zaznamenal 30 úspešných zákrokov. Výsledok 0:5 skresľujú dva inkasované góly za rozhodnutého stavu v záverečných 15 sekundách, keď si slovenského brankára najprv vychutnal z nájazdu Jussi Jokinen a tri sekundy pred sirénou ho z diaľky prepálil aj tínedžer Patrik Laine. "Možno v závere už išla aj psychika trochu dole. Ale to už je dokopy jedno, či sa to skončí 0:3 alebo 0:5. Dva inkasované góly v závere mrzia, ale nie sú podstatné. Či sme sa už podvedome šetrili na Ameriku? Nepoznám hráča, ktorý by vypustil takýto zápas. Chceli sme hrať do posledných chvíľ, ale Fíni aj so šťastím strelili nejaké góly."

 

Zato Slovákom to v koncovke nejde. V Petrohrade neskórovali už sedem tretín, presne 143 minút a 34 sekúnd. "Je ťažké hrať s mužstvami ako sú Kanada či Fínsko. Sme donútení proti nim viac brániť a možno aj z toho vyplýva, že sme nedali žiadny gól. Najmä musíme už konečne využiť presilovku," myslí si J. Hudáček.

 

Na Cígerových zverencoch bolo v nedeľu vidno, že majú toho plné zuby. Fyzicky už v závere nevládali. "Máme v mužstve veľa zranených a chorých. Zostalo len torzo hráčov. Celý zápas sme odohrali na tri obranné dvojice a na troch centrov. V defenzíve sme nehrali zle, ale keď je obrana preťažená, tak sa robia chybičky. Pevne verím, že chalani sa dajú dokopy a to štvrťfinále v poslednom skupinovom zápase ubojujeme."

 

Je paradoxom, že napriek štyrom prehrám a utrápeným výkonom majú Slováci stále možnosť bojovať o postup. Ak v utorkovom záverečnom skupinovom dueli zdolajú v riadnom hracom čase USA, prekĺznu do vyraďovačky práve na úkor Američanov. Samozrejme za prepokladu, že Francúzi predtým v pondelok nezaskočia Kanadu. "Je vidno, že obe skupiny sú strašne vyrovnané. Bude sa bojovať do posledného zápasu. Som rád, že máme postup vo svojich rukách. Čaká nás ťažký zápas s USA, musíme sa naň zodpovedne pripraviť. Podľa neho si nás budú ľudia pamätať. Urobíme všetko pre to, aby sme postup vybojovali," vyhlásil Hudáček, ktorý je pripravený chytať aj v utorok, ak ho tréneri nominujú do bránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies